Zwemmen Jeugd

Vrijdag 10 oktober verzamelden we ons om 18.30 uur bij de zaal om een avond te gaan zwemmen in de Lommerbergen. Voor het vervoer waren drie chauffeurs geregeld, waarvan één te voet - wat een beetje onpraktisch was. De wandelende chauffeur werd gemaand om toch maar een auto mee te nemen, en 10 minuten later konden we vertrekken. Sef durfde André nog te vragen of hij zich niet schaamde met zo’n oude auto, waarop André stoer antwoorde dat zijn andere bus nog veel ouder was. De waaghalzen onder de jeugd stapten vervolgens in de stokoude Volkswagen Bus. De verstandige jeugd werd verdeeld over de auto’s van Ruben en Joep.

Nog moe van een dag hard(?) werken deed Ruben een poging om Pascal stil te krijgen met ‘helle’ gitaarmuziek, wat redelijk schijnt te zijn gelukt. Desmond bleek zelfs in staat om bij erbij in slaap te vallen. Uiteindelijk in Reuver aangekomen werd ook duidelijk waarom Joep te voet naar de zaal was gekomen. Ook hier parkeerde hij de auto onmogelijk ver weg.

Er bleef gelukkig toch nog wat tijd over om te zwemmen. De begeleiders waren behoorlijk aangeslagen door de subtropische temperaturen en besloten even te aclimatiseren op het terras, wat toch nog een hele tijd duurde. De jeugd amuseerde zich ondertussen met de overdekte glijbaan, bubbelbaden en andere subtropische luxe, maar uiteindelijk werd er toch teruggevallen op de elementaire bezigheden zoals het gooien van ballen en medemensen. Desmond bleek behalve goed in zwemmen ook erg goed in hangen en liet zich met gemak door ‘Smit Tak’ Pascal en aanverwante grote boten door het zwembad slepen.

Op het laatst werd er nog wat gegeten en om kwart voor negen was het alweer afgelopen en werden we het zwembad uitgestuurd. Er werd nog wat gegokt op een ‘altijd-prijs-automaat’ en Nick, Jasper en Huub mochten nog een flinke wandeling maken naar de verst geparkeerde auto. Om half tien werd iedereen weer netjes bij de zaal gedeponeerd.

Onderwerpen