Xam en Jules zijn clubkampioen bij de jeugd

De winnaars van de clubkampioenschappen bij de jeugd

De winnaars van de clubkampioenschappen bij de jeugd

De laatste wedstrijden worden gespeeld

De laatste wedstrijden worden gespeeld

Xam Spaargaren en Jules Noten zijn afgelopen zondag clubkampioen geworden bij de jeugd. Bij de jeugd A lukte het niemand om van Xam te winnen en bij de jeugd B was het Jules die de hele dag de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Jules was hier al zeer bedreven in geraakt na de huldiging van de kampioensteams de avond ervoor.

Het begon allemaal rond een uur of elf toen iedereen binnen was en de indeling van de poules bekend kon worden gemaakt. De vijftien deelnemers werden verdeeld in een achtkamp (de A-groep) en een zevenkamp (de B-groep) en de eerste wedstrijden konden beginnen.

Als extraatje werd er voor de A-groep na een paar ronden een dubbeltoernooitje ingelast. Na een winst in vijf games wisten Stan en Vincent de hoofdprijs (een snoepzak) voor de neus van Xam en Miraç weg te kapen.

Dubbel Plaats Stan / Vincent 1 Xam / Miraç 2 Dido / Owen 3 Raff / Jamy 4

In groep B werd het ondertussen duidelijk dat Jules, Juul, Tren en Anson om de eerste vier plaatsen zouden gaan strijden. Eline had wel al snel voor een verrassing gezorgd door in vijf games van Tren te winnen, maar Tren corrigeerde dit een paar wedstrijden later door winst tegen Juul. Dat Juul eerder op de dag krap met 11-9 in de vijfde game van Borre had gewonnen, werd hierdoor doorslaggevend voor zijn plaats in de finalevierkamp.

Juul bleek in de finalevierkamp zijn krachten goed te hebben verdeeld door deze keer wél van Anson en Tren te winnen. Jules hoefde pas in de laatste wedstrijd écht tot het uiterste gaan. Ternauwernood bleef hij als enige in zijn groep ongeslagen door de strijdlustige Anson met 13-11 in de vijfde game te verslaan.

Jules 1 Juul 2 Anson 3 Tren 4 Borre 5 Eline 6 Shania 7

Toen in groep B de finalevierkamp bezig was, werden in groep A ook de laatste wedstrijden van de dag gespeeld. Vincent had ondertussen voor een zwaarbevochten verrassing gezorgd door in vijf games van Dido te winnen.  Zijn uitstekende vorm bleek later nog een keer toen hij ook Miraç in vijf games de baas bleef.

Miraç had het Raff nog flink lastig gemaakt, maar dat de jongens van het eerste team om de bekers gingen strijden werd toch vrij snel duidelijk. Teamgenoten Raff en Stan kwamen er pas in de vijfde game uit wie de winnaar werd. Deze spannende vijfde game weerhield Raff er overigens niet van om meteen te hulp te schieten toen een iets te enthousiaste scheidsrechter op de naastgelegen tafel zijn telbord tegen de grond telde. Na het telbordincident hield Stan het hoofd koel en pakte de winst met 11-8.

Door deze overwinning mochten hij en Xam bepalen wie er clubkampioen van 2018 zou worden. Xam had zich - een paar verloren gamepjes daargelaten - vrij moeiteloos een weg naar deze finale gebaand. Stan en Xam hielden elkaar tijdens de spannende finale in evenwicht, maar Xam pakte iets vaker de cruciale punten en werd de gelukkige winnaar bij de Junioren A.

De eindstand in groep A Xam 1 Stan 2 Raff 3 Vincent 4 Dido 5 Miraç 6 Jamy 7 Owen 8