Vriendschappelijk toernooi Destatec-TTC

Vriendschappelijke wedstrijd Destatec - TTC groepsfoto

Op zaterdag 7 september zijn de volgende tien TTC’ers naar Swalmen afgereisd voor een vriendschappelijk toernooi. Vier senioren: Hay van Dosselaar, Marcel Snijder, Bas Nelissen en George Claessen en zes jeugdleden: Danique Peeters, Xaveria Vossen, Daantje Lommen, Roel van de Ven, Jules Holtman en Yri Persijn waren aanwezig.

Op deze dag werd er op 6 tafels gespeeld. De senioren waren verdeeld in een 11-kamp, waarin alle senioren van TTC waren ingedeeld, en een 6-kamp. De jeugd was verdeeld in twee 6-kampen, ingedeeld op sterkte.

De dag werd begonnen met koffie en cake en er heerste meteen een gezellige sfeer.

Bij de jeugd werden er twee poules gemaakt. In de A-poule streden 6 spelers om de eerste plaats. Hierbij hebben we aan het einde van de dag de volgende uitslag gekregen:

 1. Kim Doensen
 2. Ron Piepers
 3. Xaveria Vossen
 4. Bjorn Peeters
 5. Danique Peeters
 6. Nadine Leppers

Opmerkelijk was dat Danique vrij makkelijk won van Nadine en dat Ron toch een paar games tegen kreeg. Ook Xaveria speelde goed, ze wist deze keer van Bjorn te winnen, een speler waar ze de week ervoor veel moeite mee had.


In de B-poule streden de andere zes spelers. Hier kwam uiteindelijk de volgende uitslag uit.

 1. Daantje Lommen
 2. Roel van de Ven
 3. Jules Holtman
 4. Kai Rookhuizen
 5. Ashley Derks
 6. Yri Persijn

Hier viel het natuurlijk op dat Roel boven Jules en Kai eindigde, dit was best een prestatie, die Jules ook niet verwacht had. Kai kennen we als tegenstander van TTC in de 2e klasse, dus Daantje en Roel hebben het goed gedaan. Het was ook opvallend dat Daantje zowel van Jules, Kai en Roel wist te winnen. In de wedstrijd tegen Jules ging het erg gelijk op. Opeens draaide de knop om en wist Daantje overduidelijk te winnen.  

Yri had een beetje een dag om ‘in vorm te komen’. Vooral zijn bemoedigende uitspraken als GG (goed game) en BG (bad game) waren door de zaal te horen. Hij heeft zeker het meest gelachen van allemaal. Iets dat natuurlijk ook erg belangrijk is.

De jeugd had het dus goed gedaan, nu verder met de senioren.

De senioren speelden op vier tafels. Een tafel voor de 6-kamp (Senioren B) en drie tafels voor de 11-kamp. Onze senioren kregen al het zweet op hun voorhoofd toen ze erachter kwamen dat ze ieder 10 wedstrijden moesten spelen. Vooral onze man met de meeste ervaring (Hay) wist dat dit best een opgave zou worden. Ook Marcel, die al sinds lange tijd niet meer zoveel wedstrijden had gespeeld, moest dit idee even verwerken. Hij had besloten dat hij dan alles maar in drie games moest gaan spelen. Vanaf de zijlijn werd wel benadrukt dat de eerste game gewonnen moest worden. Marcel speelde alleen tegen Hay een spannende vijfsetter, de rest speelde hij netjes in drie games. Helaas moest Marcel precies om 17.00 uur richting huis, dus hij werd 4e.

George speelde denk ik wel de meeste games. De ene na de andere vijfsetter vloog hem voorbij en telkens was hij nat van het zweet. Wel tientallen keren liep hij naar de kraan om zijn flesje bij te vullen. Al dat harde werken was niet voor niks, hij is uiteindelijk 6e geworden.

We hebben Hay en Bas dus nog over. Hay en Bas waren eigenlijk bijna ongeslagen. Hay verloor alleen van Marcel en Marlie en Bas verloor alleen van Hay. Ze speelden door en door en ook de vermoeidheid was duidelijk te merken aan het einde van de dag.

Bij de prijzenuitreiking werd bekend dat Bas 1e was geworden. Dat besefte hij niet zo snel maar al snel nam hij de beker in ontvangst met de boodschap: ‘De winnaar maakt een verslag van dit vriendschappelijk toernooi’. Dus wie weet? Nog een verslag vanuit een ander perspectief.

Nadat het toernooi was afgelopen, hebben de senioren en Xaveria gezellig in Swalmen nog friet gegeten en nagepraat. We hebben allemaal veel plezier gehad deze zaterdag. Bij de jeugd is er heel wat afgelachen en we zijn dan ook allemaal voldaan naar huis gegaan.

Volgende week start de competitie weer, dus iedereen veel succes!

(Op de website van Destatec staat een uitgebreide foto-reportage van deze dag)