Voorjaarstoernooi 2010

Voorjaarstoernooi 2010

De dag nadat het eerste seniorenteam was gehuldigd voor hun promotie naar de derde divisie, werden rond het middaguur de zaaldeuren geopend voor het Voorjaarstoernooi. Bij deze jaarlijkse activiteit wordt er wel getafeltennist, maar alleen met ander materiaal dan men daar doorgaans bij gewend is. In vroegere tijden bleek dat dit voor sommigen de gedroomde gelegenheid was om eindelijk met zijn/haar breinaald, honkbalknuppel of gietijzeren poffertjespan te mogen spelen, maar om begrijpelijke redenen wordt al het materiaal sindsdien door de vereniging verstrekt.

Dit jaar waren er vijf soorten batjes gemaakt waarmee je kon spelen, van elke soort twee stuks. De wat eigenaardige dobbelsteen bepaalde met welk soort batje je moest spelen.

2 = Sponsbatje
4 = Nopjesbatje
8 = Klein batje
16 = Kaal batje
32 = Grasbatje
64 = Batje naar keuze

Jeugdleden mochten met hun eigen batje spelen als ze bij een senior aan tafel stonden, maar dat kwam niet zo heel vaak voor. Behalve de tweekoppige organisatie waren er maar twee volwassen deelnemers naar de zaal gekomen, waarvan er ook nog eentje besloot de toekomst aan de jeugd te laten en weer huiswaarts keerde. Dit bracht de omvang van het deelnemersveld op veertien, de gemiddelde leeftijd rond de zestien en ook het gemiddelde gewicht viel naar de maatstaven van onze vereniging zeer gunstig uit.

Er werden zeven koppels van ongeveer gelijk gewicht gevormd die een teamtoernooi gingen spelen. Dit betekende dat de sterkere en de minder sterke spelers van de twee koppels tegen elkaar moesten spelen. Als de stand na deze twee wedstrijden gelijk was, werd er nog een dubbel gespeeld om te bepalen welk team had gewonnen. Ieder team speelde één keer tegen elkaar en aan het einde van de dag kon worden geteld welk team de meeste overwinningen had behaald.

In de loop van de middag werd steeds duidelijker dat het duo Jeroen & Sef onverslaanbaar was. Als ze het al niet direct met de enkelpartijen wisten te redden, dan stond er nog altijd een deugdelijk dubbel klaar om de zaak in hun voordeel te beslechten. Ook Adin en Rick waren goed op dreef, maar wel pas nadat ze in de eerste ronde van Jeroen en Sef hadden verloren.

Om half vijf was de laatste wedstrijd gespeeld en verzamelden we ons in de kantine voor de prijsuitreiking, geheel in het teken van het aankomende WK voetbal. Dit betekende dat iedereen werd opgezadeld met oranje spullen die je zelfs op de Koninginnemarkt niet zou durven te verkopen. Nadat de groep in WK-plunje op de foto was gezet, gingen de meesten nog zaalvoetballen totdat ze één voor één weer door honger en vermoeidheid naar huis werden gedreven.

Voor de volledigheid nog de eindstand van deze dag:

1             Jeroen & Sef
2             Adin & Rick
3             Jelko & Arne
4             Joep & Deniz
5             Bjorn & Wesley
6             Joey & Marco
7             Jasper & Roel