Verslag van de LJM in Heerlen

Daantje wint de troostronde

Vandaag werd de eerste ronde van de Limburgse Jeugdmasters (LJM) gespeeld in Heerlen. Raff, Dido en Daantje kwamen in actie in drie verschillende klassen.

Raff en Dido moesten vroeg uit de veren en begonnen hun eerste wedstrijden al om 9 uur. In zijn poule in de tweede klasse bereikte Raff de derde plaats, waardoor hij verder mocht in de troostronde. Daar bereikte hij de halve finale, waar hij de uiteindelijke winnaar Sven Strijbos moest feliciteren. Al met al een prima LJM-debuut van Raff.

Dido werd eveneens derde in haar poule in de derde klasse, waardoor ook zij het toernooi vervolgde in de troostronde. Ze kwam rechtstreeks in de kwartfinale, maar hier werd haar Heerlense avontuur helaas een halt toegeroepen door Femke Lemmens.

Daantje speelde 's middags in de topklasse. Daantje kon natuurlijk niet achterblijven en werd - u raadt het al - derde in haar poule. De derde plaats was deze zondag blijkbaar een vast gegeven (vraag het maar aan Max Verstappen), maar in de resulterende troostronde gingen bij Daantje gelukkig alle remmen los. Drie achtereenvolgende overwinningen op Sharon Wittens, Jordy van Graven en Emile Yi brachten haar de hoofdprijs in de troostronde!

De volgende LJM is op 29 januari in Maasbracht.

Hieronder het verslagje van de moeder van Daantje:

Daantje deed mee in de topklasse waar ze lekker naar uit had gekeken.

Ze stond in een poule van 5 personen. Ze moest het vandaag alleen proberen want helaas was er dit keer geen coach. Ze ging dus kijken wat ze allemaal kon. Papa was er wel bij maar ja die is meer als mascotte aanwezig dan dat hij nuttige tips kan geven. Hihihihi. Ze begon best goed tegen Jochem van Sinderen van Red stars met een mooie 3-1 gewonnen. Björn van Destatec was even iets moeilijker daar had ze helaas maar steeds net van verloren met 3-1 moest ze Björn de hand geven. Opeens kreeg Daantje last/pijn van haar schouder/schouderblad. De pijn ging haar even dwars zitten. Gelukkig ging het weer een heel klein beetje na 2 paracetamols. Jordy van Graven van Furst/Lybrae was  makkelijker met spelen dus gelukkig maar want met veel last van de schouder is moeilijk te blijven concentreren, een mooie 3-1 wist ze te winnen. Bij Jeffrey Valckenborgh van Westa was ze even weer met de pijn bezig, even stress en geen coach. Helaas was Jeffrey te sterk tegen over de blessure dus Daantje moest hem deze keer de hand geven want hij won van haar met 3-1. Daantje werd uit eindelijk 3de in de poule dus op naar de troostronde. Ze moest tegen Sharon Wittens van Panningen beginnen. Daantje moest eerst even een paar dingen aan de kant zetten, stress en de pijn, en dan verder. Dat werd ook goed beloond, ze wist te winnen met 3-0. In de volgende ronde die er kwam kwam ze weer Jordy tegen maar daar wist ze nu makkelijk 3-0 van te winnen. Op naar de finale. Daar moest ze zich even concentreren en goed concentreren, hoe ga ik dat doen dacht ze even maar met een mooie eindstand van 3-0 wist ze van Emile Yi van Sittard te winnen. Ze heeft laten zien dat ze met pijn en zonder coach toch goed heeft gevochten maar ze heeft toch liever een coach naast zich om even de stress en spanning tegen te zeggen maar ook goede tips zijn wel eens handig. Maar Papa als mascotte ging toch stiekem heel goed. Op naar de volgende LJM.