Verslag toernooi Destatec - TTC

Zondag 22 februari vond er in de zaal van Destatec een uitwisselingstoernooi plaats tussen de jeugd (en net geen jeugd meer) van TTC en Destatec. De allerkleinsten speelden kleine tafeltennis-spelletjes om kennis te maken met de sport. De wat oudere jeugd speelde een zeskamp, en de oudsten speelden twee vierkampen en een finale.

In de zeskamp speelden Tom, Raff, Wouter, Vincent, Teun en Dido. Veel wedstrijden waren gewonnen met een stand van 3 – 0, en een paar wedstrijden werden in 4 of 5 games beslist. Dit leverde relatief weinig nagelbijtend-spannende wedstrijden op, maar er waren toch wel een paar indrukwekkend spannende rally’s, en er werd zeker een aantal mooie punten gemaakt. De winnaar was Tom. Hij wist al zijn wedstrijden te winnen op één na. Raff mocht de eer op zich nemen om van de ongeslagen speler in de laatste ronde met een toch wel spannende 3 – 2 wedstrijd te winnen. Hij had er ook maar één verloren. Wouter had ook maar één wedstrijd verloren. Hij kon ook niet winnen van Tom. Vincent, Teun en Dido hadden alle drie één wedstrijd gewonnen.

Nu was er een gedeelde 1e, 2e, en 3e plaats, en een gedeelde 4e, 5e, en 6e plaats. Er moest uiteindelijk naar individuele punten gekeken worden om te beslissen wie er had gewonnen. Hieruit bleek dat Tom 1e was, Wouter 2e, Raff 3e, Vincent 4e, Teun 5e, en Dido 6e.

Aan de andere kant van de zaal speelde de meest gevorderde jeugd. Er werd in de volgende twee vierkampen gespeeld:

Poule A: Jelko, Bjorn, Roel en Job.

Poule B: Arne, Nadine, Yri en Rob.

In poule A wist Jelko een sterke start te maken door zijn eerste twee wedstrijden te winnen, maar in zijn laatste wedstrijd kreeg hij geen vat op het spel van Bjorn. Dit kon Jelko niet aan en moest genoegen nemen met een tweede plek. Bjorn had hiermee zijn laatste wedstrijd ook gewonnen net als de eerste twee en werd eerste in zijn poule. Roel wist ook maar één wedstrijd te winnen, en dat was tegen Job. Job had helaas niks gewonnen.

In poule B was Arne duidelijk de sterkste. Met drie overwinningen ging hij met gemak naar de finale. Nadine wist alles te winnen op haar laatste wedstrijd na, en was verzekerd van een tweede plek. Rob had een slechte start, maar kon zijn laatste wedstrijd tegen Yri toch winnen. Hiermee werd hij derde. Yri had een slechte dag. Hij was nog niet gewend aan zijn nieuwe rubber, dus kon hij zijn eigen spel niet goed op tafel krijgen.

De halve finales kwamen jammer genoeg vervelend uit, want alle spelers moesten tegen een clubgenoot. Jelko moest tegen Arne, en Nadine moest tegen Bjorn. Arne had op de eerste game na geen moeite met het spel van Jelko. Het ging met de game beter en kon ‘gemakkelijk’ winnen met 3 – 1. Arne was door naar de finale.

Nadine en Bjorn hadden echter een spannende wedstrijd. Ze waren duidelijk aan elkaar gewaagd, en het werd met 13-11 toch beslist door Bjorn, die toch duidelijk moeite had met het spel van Nadine.

In de finale stond Arne tegenover Bjorn. Dit was helaas op één game na niet zo’n spectaculair spannende finale, want Arne kon met 3 – 1 van Bjorn winnen. Arne was duidelijk de winnaar.

Toen de laatste wedstrijd was gespeeld, werd iedereen bij elkaar geroepen, en kreeg iedereen nog wat lekkers te snoepen.

Het was een geslaagd toernooi, en we willen de organisatie bedanken.