Verslag Ranglijsttoernooi Hoorn

Op zondag 20 oktober deden Daantje Lommen en Jules Holtman mee aan het ranglijsttoernooi in Hoorn.

Jules Holtman was ingedeeld in de leeftijdscategorie welpen die bedoelt was voor welpen met een D-licentie. Hij begon in een 4-kamp waarin hij knap al zijn wedstrijden wist te winnen. Daardoor ging hij door naar het hoofdtoernooi. In de eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen Oliver Beemer, waar hij ook van won. Toen kwam Jules in de kwartfinale en moest hij het weer opnemen tegen Jelle Moris. Deze keer kwam Jules nog dichter in de buurt van de winst en zelfs nadat hij 7-3 voorstond in de vijfde game moest hij toch genoegen nemen met deze plaats in de kwartfinale en in 2-3 verloor hij wederom van Jelle Moris. We moeten toch even zeggen dat dit alweer een vooruitgang is ten opzichte van de vorige keer.

Daantje Lommen mocht het opnemen tegen allemaal meisjes met een B-licentie. Aangezien dit voor Daantje weer een hele stap is, waren de verwachtingen niet heel erg hoog. ‘Gewoon lekker spelen’ was het motto. In de 5-kamp wist Daantje drie wedstrijden te winnen. Bij twee wedstrijden hiervan stond ze al met 2-0 achter maar wist ze zich toch knap terug te vechten. Dit betekende een mooie tweede plaats in de poule, dus door naar het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi werd de eerste ronde overgeslagen en dus stond Daantje meteen in de halve finale. Hierbij was het toch te spannend en de zenuwen zorgden ervoor dat Daantje niet helemaal haar spel kon spelen. Toch een knappe prestatie en met een 3e/4e plaats zijn we dan ook erg trots op haar.

We bedanken iedereen weer voor het coachen, de mentale ondersteuning, de cupcakes en natuurlijk bedanken we ook de ouders voor het vervoer. Tot de volgende keer!