Verslag NK 2021 in Zwolle

foto: Arnoud van Willigen
Daantje Lommen / Xijijn Zheng tegen Amber van de Velde / Emma van der Zanden in de eerste ronde dames dubbelspel op het NK in Zwolle

Zaterdag 23 oktober NK in Zwolle

Daantje reisde vroeg af naar Zwolle om daar aan het NK deel te nemen. De loting was van de week al bekend gemaakt dus Daantje wist tegen wie ze moest spelen. Daantje wist dat het vandaag neer kwam op lekker vrij spelen en leuke herinneringen op doen. Genieten van elke bal en puntjes pakken. De sfeer zat er goed in, mooie zaal en gezellige mensen. Op zoek naar haar inspeel partner/clubgenoot Anouk van den Boom. Al snel gevonden en ze kon meteen beginnen met inspelen.
Daantje speelde haar eerste wedstrijd met haar dubbel partner Xijin Zheng tegen een sterk dubbel Amber van der Velden en Emma van der Zande. De dames wisten al dat het een zware opgave ging worden maar lieten zich zeker niet uit de weg slaan. Zaten spannende en mooie rallys bij. Maar uiteindelijk moesten de dames het ander stel feliciteren met 3-0 winst (7-11 4-11 8-11).
Daantje was tevreden over het spel want ze hadden nog nooit samen gedubbeld. Ze kwamen puntjes te kort, maar niet getreurd het ging best goed.
Hierna had ze even een wedstrijdje rust, genieten van andere wedstrijden.
Daantje was zich klaar aan het maken voor haar enkel spel. Op plaats 9/16 geplaatste Dobrila Jorguseska was haar sterke tegenstander. Hoe ga ik dit aanpakken, daar was ze over aan het nadenken. We gaan het zien was haar reactie. Het was tijd om te starten. Even een moeizame start met een 6-11 verlies. Daantje kwam sterk terug en speelde sterk maar helaas 8-11, net niet. Spannend was het zeker. De 3de set bleef ze goed gecontroleerd spelen maar Dobrila gaf niet veel af, helaas 7-11. Niet getreurd we zijn nog niet klaar het kan altijd nog. Ze begon weer sterk ze vocht voor elke bal. Daantje speelde een goede wedstrijd maar haar tegenstander was te sterk. Het spel kwam ten einde met een 6-11. Daantje feliciteerde Dobrila met haar wedstrijd 0-4 als uitslag.

Ze heeft veel geleerd op dit toernooi. Super mooie wedstrijden mogen zien en mogen mee beleven. Hier al mogen staan was al super. In de top mogen spelen, dit voelt naar meer!

Joep bedankt voor het coachen, was weer een gezellige leerzame dag.