Verslag NJK-B (Borre wordt Nederlands kampioen jongens onder 13) en NJK-A

Borre in actie tijdens de "NJK-B jongens onder 13" finale tegen Rens Loozen

Op zaterdag 14 mei 2022 werden de Nederlands Jeugd Kampioenschappen gehouden voor spelers met een B-licentie (ongeveer: de nummer 5 t/m 15 van Nederland). Bij TTC had zich 1 deelnemer hiervoor geplaatst; Borre Hermans doet mee in de klasse jongens onder 13 jaar.

De dag begint met een poule van 6 spelers die allemaal tegen elkaar spelen. Borre moest slechts 1 keer de tegenstander (Isaac van den Berg) feliciteren, echter pas na 5 games. De andere partijen werden allemaal in 3 of 4 games gewonnen. Dat resulteerde in de 2e plaats in de poule, die recht gaf op een plek in de halve finale, tegen de winnaar van de andere poule (Kamran Yang-Tabassum).

In de halve finale wist Borre het hoofd goed koel te houden en uiteindelijk tikte hij Kamran van de tafel: 11-8, 8-11, 11-8, 11-9. Het moet niet veel gekker worden, sta je zomaar in de finales van het NJK....

De tegenstander in de finale was de als eerste geplaatste Rens Loozen, die in de halve finale Isaac van den Berg had verslagen. Borre moest weer tot het uiterste gaan, maar ook deze wedstrijd werd gewonnen met 9-11, 13-11, 11-9 en 11-8. BORRE IS NEDERLANDS KAMPIOEN B JONGENS ONDER 13!!!

Borre had zich bij dezen ook geplaatst voor de NJK voor spelers met een A-licentie op zondag 15 mei 2022. De top 5 van Nederland. Bij deze top 5 behoort ook club- en teamgenoot Anson Chen.

Maar noch Borre noch Anson hadden hun dag. Of het kwam door de vermoeidheid van Borre, zijn "roze bril" van gisteren die hij nog op had, of door de sterke tegenstanders die de verrassend B-speler van de tafel wilden tikken, op een paar knappe games na viel er geen overwinning te boeken. Bij Anson ontbrak de "peper in de reet" die je nodig hebt op dit niveau, en wist alleen -net- van Borre te winnen. Het dubbelspel van Borre en Anson eindigde ook in de eerste ronde.

Bij de meisjes onder 17 deed Dido Giesen namens TTC mee op het NJK-A.
In de poule werd ze 3e, net niet genoeg voor een plaats in de halve finale. Noemenswaardig is dat ze bijna de nummer 2 van Nederland (Tanya Misconi) wist te verslaan, maar Dido wist de 2-0 voorsprong in games niet te verzilveren. Jammer, want anders had ze zich geplaatst bij de laatste 4.... In de dubbel strandden Dido en haar dubbelpartner Kyra van Enckevoort (SETA Sevenum) in de halve finale, die met het kleinst mogelijke verschil in de 5e game werd verloren (13-15).

Reacties

Hoi Borre,   Proficiat met de titel in de NJK B. Jammer dat de puf er op zondag niet meer was, maar wie weet, volgend jaar in de herkansing. (wel jaartje erbij) Al met al een geslaagd seizoen waar je heel tevreden op terug kunt kijken.   Gr. Rins