Verslag Familie-toernooi 2023

Op de tropisch warme zondag van 10 september jongstleden organiseerde de PR-commissie van TTC opnieuw het Familie-toernooi. Omdat het toernooi vorig jaar succesvol tot leven was gewekt, liet de opvolger niet lang op zich wachten. Elf TTC-leden hadden een teamgenoot weten te vinden, die geen actief lid van een tafeltennisvereniging is, om samen leuke tafeltennispotjes te gaan spelen en te gaan strijden voor de winst.

Het aantal deelnemers was ongeveer als hetzelfde als vorig jaar, maar toch waren er slechts drie deelnemers die vorig jaar ook mee hadden gedaan. De toernooileiding was in handen van Rins van Nistelrooy en hij had een jeugd-vierkamp samengesteld en bij de volwassenen stond er een drie- en een vier-kamp op het programma, waarna er nog vervolgrondes zouden plaatsvinden om de winnaars te bepalen.

Elke poule-wedstrijd bestond uit 3 tafeltennispotjes, te weten: het lid tegen het lid, het niet-lid tegen het niet-lid en een afsluitende dubbelpartij. In de jeugd-vierkamp werd er volgens best-of-five gespeeld, en bij de volwassenen volgens best-of-three. In onderstaande foto-carrousels worden alle deelnemers van de verschillende poules aan jullie voorgesteld, dankzij het secure oog van onze fotografen Leo Hauser en Arne Reijntjes. (Klik op de pijltjes naar rechts > voor de overige teams)

Milou en Thijs Wilms
Cornel en Leonie Schreuders
Dave Bulut en Sam v/d Voort
Djeno en Djaylinn van Betteray
Björn en Leon v/d Munckhof (Gladbach)
Roel Konings en Mark Cremers
Natasha Görtjes en Frank Bremmers (Zäs)
Jesse Massop en Jop Kuipers (Gammele)
Niels en Annika Jenniskens (Venrooj)
Frank en Wim Rijks (Team Rijks)
Theo en Ruud Cremers

Vervolgens werden alle toernooi-wedstrijden in een redelijk koele zaal tussen 13:00 uur en 17:00 uur afgewerkt, onder het toeziend oog van veel supporters, die in de eveneens lekker frisse kantine alles met belangstelling konden gade slaan.

Familietoernooi 2023 - Poule-wedstrijden

Fanatieke strijd in de poule-wedstrijden

Familietoernooi 2023 - Het publiek

Het 'vroege' publiek in de kantine

Familietoernooi 2023 - Toernooi-impressie
Wedstrijd in poule V1 tussen Roel en Frank
Familietoernooi 2023 - Halve finales

De halve finales van de hoofd- en troostronde (in het midden: Cremers vs. Cremers)

Familietoernooi 2023 - De toeschouwers

De toeschouwers in afwachting van de prijsuitreiking

Familietoernooi 2023 - Poule-wedstrijden

Hoogstaande poule-wedstrijden aan de gang

Familietoernooi 2023 - De supporters
De volle kantine na afloop

Bij de senioren werden de twee uiterst spannende en gelijkwaardige halve finales gewonnen door Team Gladbach en Team Venrooj, die ternauwernood langs team Gammele (Jesse en Jop) en team Zäs (Natasha en Frank).

De troostfinale werd gespeeld door Team Rijks en Mark Cremers/Roel Konings, die daarvoor de Tegelse variant van de film 'Kramer vs. Kramer' gewonnen hadden, zijnde 'Cremers vs. Cremers'.

Mark en Roel trokken ook in de troostfinale aan het langste eind, en de zoon-vader combinatie Björn en Leon v/d Munckhof wisten in de finale ook de broer-zus combinatie Niels en Annika Jenniskens te verslaan, waardoor zij als toernooi-winnaars gehuldigd werden.

Bij de jeugd wist dochter-vader combinatie Milou en Thijs Wilms ongeslagen te blijven, net voor broer en zus Djeno en Djaylinn van Betteray, die knap tweede werden.

Na afloop werden zij allen in de kantine gehuldigd en mochten zij hun prijzen uitkiezen. Ook was er voor iedere deelnemers nog een welverdiend gratis consumptie af te halen bij de bar.

Winnaars Volwassenen: Team Gladbach (Leon en Björn)
Runners-up Volwassenen: Team Venrooj (Niels en Annika)
Winnaars Troost-finale: Mark Cremers en Roel Konings
Winnaars Jeugd: Milou en Thijs Wilms (Thijs stond zijn prijs belangeloos af aan Leonie)
Runners-up Jeugd: Djeno en Djaylinn van Betteray

Namens de PR-commissie, wil ik iedereen bedanken die heeft mee-gespeeld, -geholpen en -gekeken en er mede voor gezorgd heeft, dat het wederom een geslaagde editie van het toernooi is geworden. Hopelijk en waarschijnlijk, tot volgende keer!