Verslag clubkampioenschappen recreanten 2019

De prijswinnaars bij de recreanten

De recreanten. Eindelijk, ze hebben er lang op moeten wachten maar vandaag zijn ook zij aan de beurt om uit te maken wie clubkampioen wordt van 2019. Eén voor één druppelen de deelnemers op deze druilerige en gure zondag de sportzaal binnen. Zijn er kanshebbers? Ja, natuurlijk. Bij afwezigheid van Thijs Deckers, onze kampioen van van 2017 en 2018, zijn dat zeker (in willekeurige volgorde) Pascal, John, en Paul. Of misschien gaat onze debutant Bart wel met de eer strijken. En waarom kan Ashley ons niet verrassen? Of anders Patricia? Waarom geen vrouwelijke clubkampioen?

13 deelnemers strijden om de felbegeerde trofee in twee poules van 6 en 7 personen. Warme snacks, verse plakjes worst, kaasblokjes, zweet, spanning, 6 kapotte tafeltennisballetjes, 72 enerverende partijen, nog meer zweet, afzien en drie uur later wordt dan de eerste balans opgemaakt.

Geen echte verrassingen. Helaas komen de twee eerder genoemde dames niet uit in de kampioenspoule en zullen ze allebei eindigen in de middenmoot. Gestreden tot het bittere eind.

De poule der kampioenen bestaat uit de vier eerder genoemde ‘gladiatoren’. Maakt dat het toernooi tot nu toe voorspelbaar? Misschien wel, maar spanning vergoedt veel en we waren getuige van een aantal zeer enerverende partijen van een dusdanig niveau die het predicaat ‘hoogstaand’ zeker verdienen.

Gaat dan toch een debutant clubkampioen worden? Het zou zomaar eens kunnen als we naar zijn imposante tafeltennisverleden kijken. In een ver verleden was Bart immers lid van Looping en Blue Star uit ‘Tegelen-Noord’. Of wordt het dan eindelijk Pascal? Hij versloeg Bart schijnbaar eenvoudig in de poule in 4 sets en is één van de dragende krachten van ons eerste recreantenteam. Of Paul dan, die menigeen verrast met zijn attractieve spel en voor Pascal misschien toch een maatje te groot is. En laten we John niet uitsluiten, op de weg terug na een zware operatie verleden jaar. De druk ligt echter bij de laatstgenoemde heren, volgens Bart, die helemaal niets heeft te verliezen. Een staaltje van psychologische oorlogsvoering, ook dat hoort bij deze prikkelende middag.

De eerste partij is er al eentje om in te lijsten. In 5 boeiende sets wint Bart, enigszins verrassend, van Paul. Heeft hij dan toch gelijk met het spreekwoordelijke ‘omgaan met de druk’?

Bij de laatste twee wedstrijden ligt het nog helemaal open. Zowel Pascal, Paul als Bart maken nog kans op de eerste plaats. John moet de eer hoog zien te houden tegen Paul terwijl Pascal moet winnen van Bart. Paul kan en mag niet verliezen van John en eigenlijk heeft Bart aan winst genoeg om clubkampioen te worden. Bij wie ligt nu de druk?

Terwijl Paul John resoluut op de vierde plaats zet, lukt Pascal het (net) niet om zijn partij in winst om te zetten. In 4 sets gaat hij strijdend ten onder en krijgen we voor het eerst een debutant als clubkampioen. Terecht? Zoals hij zelf zegt: ‘Veel ging goed vanmiddag en met de nodige geluksballetjes.’ Maar geluk dwing je af. Toch?

Laten we jullie de laatste punten niet onthouden.

Een prima en gezellige middag. Tot volgend jaar.

 1. Bart
 2. Paul
 3. Pascal
 4. John
 5. Theo
 6. Ashley
 7. Jacq
 8. Jos
 9. Patricia
 10. Leo
 11. Sef
 12. Wiel
De prijswinnaars bij de recreanten