Verslag B-Jeugdranglijsttoernooi Hoorn

Jeugdranglijsttoernooi Hoorn

Zondag 19 oktober 2014, zijn Jules Holtman en Niels Jenniskens samen vertrokken naar het B-Jeugdranglijsttoernooi in Hoorn om de kleuren van TTC Tegelen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Jules verloor zijn eerste wedstrijd in de poule meteen met 3-0 van Tim Gras. Dit is een aanstormend talent, dat ondanks dat hij nog niet zo gek lang speelt, toch al is uitgenodigd om in Papendal te trainen! In zijn volgende partij moest Jules het opnemen tegen Frank Duijnisveld die als eerste geplaatst was in de poule. Dit werd goede 3-1 overwinning waarin Jules liet zien goed en geconcentreerd te kunnen spelen. Zijn laatste poule wedstrijd speelde Jules tegen Jurre de Bree, ook nu werd een goede pot gespeeld met wederom een 3-1 winst voor Jules en een plaats in de hoofdronde.

In de eerste wedstrijd trad Jules aan tegen Quinten Broekhof en Jules kwam goed uit de startblokken. Met goed aanvallend spel kwam hij op een 2-0 voorsprong, maar daarna trok Quinten het initiatief naar zich toe. Het gevolg hiervan was dat het plotseling weer 2-2 stond. Toen kregen wij Jules gelukkig zover dat hij het spel weer ging dicteren en toen moest Quinten het antwoord toch schuldig blijven, gevolg een 3-2 overwinning en een plaats in de kwartfinale. Hierin moest Jules aantreden tegen Bart Jan Boudestein. Jules deed zijn uiterste best maar had veel moeite met deze noppenspeler en verloor met 3-0. Toch een goed toernooi voor hem waarin hij heeft laten zien dat hij bij de pupillen een goed woordje kan meespreken!

Niels begon in zijn poule bij de kadetten goed en speelde zich naar een regelmatige 3-1 winst tegen Pim Huinen. Zijn volgende opponent was Wouter Lenaers van Megacles, die elkaar in de competitie ook treffen. Dit werd een stevige partij met een 4e game van 17-15 een 3-1 overwinning voor Niels. Hierna volgde nog een 3-1 overwinning op Rikke Schilstra en ook voor Niels een plaats in de hoofdronde van het toernooi.

Deze hoofdronde begon voor Niels met een bye waarna hij het vervolgens op moest nemen tegen Ivo Wilschut. In deze partij kwam Niels door een paar “sorry ballen”, al snel op een 8-1 achterstand. Hij bleef echter rustig en vocht zich terug in de game. Toch ging deze verloren waarna Niels erg goed en gedecideerd op een 2-1 voorsprong kwam. In de 4e game kreeg hij op 10-9 een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar helaas ging deze mis. De 5e game ging steeds gelijk op maar Niels kreeg toch 4 keer de kans om de winst binnen te halen. Dit gebeurde helaas niet waarna Ivo met 18-16 de game en de winst naar zich toetrok. De 8e finale betekende dus het eindpunt voor Niels bij dit toernooi. Maar ook hij kan net als Jules terugkijken op een zeer behoorlijk toernooi, waar beide spelers als grote jongens gespeeld hebben!

De ouders van Jules en Niels