Verslag 6de editie van het vriendschappelijk toernooi

Winnaars 2010

Zaterdag 12 juni vond voor de zesde keer het vriendschappelijk toernooi plaats in onze eigen zaal. Het is een team-toernooi voor competitie-spelende senioren, die lid zijn van een door TTC bestempelde ‘gezellige’ vereniging. Het is dan ook mede vanwege dit exclusief karakter dat het toernooi inmiddels een vaste schare aan trouwe deelnemers heeft opgebouwd.

Toch was deze editie op een tweetal punten anders dan zijn voorgangers:

  1. Het was voor het eerst niet volgeboekt. Hierdoor hoefden er dus geen spelers teleurgesteld te worden, die zich te laat hadden aangemeld.
  2. De felbegeerde prijs voor de winnaars, Het Vaatje Warsteiner, was vervangen door het gelijkwaardige Vaatje Krombacher.

Vanaf 10:45 uur stroomden de deelnemers de zaal in, en werd er begonnen met het verminderen van de bier-voorraad. Nadat iedereen voldoende was warmgespeeld opende Marc het toernooi met zijn welkomswoord, en verzocht hij de enige twee vrouwelijke deelnemers Rianne en Yvette om het belangrijkste onderdeel van het toernooi te verrichten: DE LOTING

“Aan wie zou ik dit jaar gekoppeld worden?” en “Als ik maar niet de troost-prijs win!” waren de gedachten die bij de deelnemers leefden. De loting verliep soepel, en de dames wisten er onwillekeurig in te slagen, om als laatste een koppel over te houden, waarvan beide spelers dezelfde naam hadden. Een knappe prestatie!

Om 12:00 uur begonnen de 11 koppels aan 2 vierkampen en een drie-kamp. De nummers laatst van ieder poule zouden vervolgens ongewild moeten strijden om de troost-prijs, en de overige koppels zouden via een kwart-finale, een halve-finale en een finale de uiteindelijke winaars bekend gaan maken.

De partijen duurden lang, de temperatuur in de zaal was hoog en de strijd was spannend. Uiteindelijk werden de koppels Bas/Guus, Martin/Roy en Philip/Ruben veroordeeld tot het spelen van de verliezers-poule. De inzet was echter hoog: NIET LAATSTE worden. Hierdoor werd het een lange en spannende strijd, waarin uiteindelijk Bas en Guus als verliezer uit de bus kwamen.

In de hoofdronde wisten de koppels Ron/Tim, Jack/Hay, Jack/Roger en Johan/Rianne door te dringen naar de halve finales. Daarin wonnen Ron/Tim van Jack/Roger en Jack/Hay van Johan/Rianne. De finale tussen beide koppels werd een herhaling van de eerder door hun gespeelde poule-wedstrijd. Ron wist in vier sets van Jack te winnen, en ook Tim won wederom van Hay, waardoor de finale geen dubbel-partij kreeg en het toernooi om 19:00 uur afgelopen was (althans het tafeltennis-gedeelte ervan….)

Traditie-getrouw gingen ook dit jaar na het douchen (bijna) alle deelnemers samen met een aantal fanatieke supporters (lees chauffeurs), richting stam-café De aaj mert, om daar van de versgetapte pintjes en de met smaak bereidde broodjes hamburgers en frikandellen te verorberen en na te kletsen over de verrichtingen van de dag.

Aangezien uw verslaggever rond 22:00 uur moe en voldaan het strijd-toneel heeft verlaten, kan hij u niet berichten over de zaken die tijdens de kleine uurtjes plaats hebben gevonden….