Tweede plaats voor Anson op NK Jeugd

Anson wordt tweede op het NJK A O15. (Kevin Ahlers 1e, Pavlo Shytikov 3e)

Anson is afgelopen zondag tweede geworden op het NJK-A in Baarn bij de jongens onder 15. Net als Borre werd hij tweede in de groepsfase, waardoor hij doorging naar de hoofdronde. Tussendoor pakten de twee jongens ook nog een zilveren plak in het dubbelspel, waarna rond 17.30 u de kwartfinales in het enkelspel stonden gepland.

Anson in de kwartfinale tegen Rens Loozen, Borre kijkt toe terwijl hij wacht op een scheidsrechter

Anson speelde hier tegen Rens Loozen en Borre trof "angstgegner" Pavlo Shytikov aan de overzijde van de tafel. Voor Borre was dit zoals gevreesd ook het eindstation. Anson stond erg goed te spelen en pakte - toch wel tegen de verwachting in - Rens in vier games.

Anson in de halve finale tegen Yunah Ritzerveld

In de halve finale trof Anson de als eerste geplaatste Yunah Ritzerveld, die met zijn team Avanti de donderdag van tevoren nog de landstitel bij de jeugd had gewonnen. Anson verkeerde echter in topvorm en na een spannende eerste game (16-14), eiste hij de finaleplek zeer overtuigend in drie games op.

Anson in de finale tegen Kevin Ahlers

In de finale wachtte de als tweede geplaatste Kevin Ahlers. Anson had hier in de voorronde van verloren, maar wist toen toch nog een game (en bijna twee) in zijn voordeel te beslechten. In de finale leek Kevin echter uit een ander vaatje te tappen en moest Anson de terechte kampioen na drie games feliciteren. Voor Anson kon de dag met twee tweede plaatsen echter niet meer stuk!

Dido tegen Kyra van Enckevort

Dido tegen Tanya Misconi

Samen met de twee jongens was ook Dido naar Baarn afgereisd voor het NJK-A. Haar dag verliep enigszins teleurstellend. Doordat ze tegen de verwachting in de hoofdronde niet haalde, maar ook de weinig (twee!) gespeelde enkelpartijen en de lange pauzes maakten de dag niet bijzonder enerverend.

Het was voor de Tegelse delegatie in ieder geval een lange dag, maar met twee (of eigenlijk drie) mooie prijzen was het toch bijzonder geslaagd. Anson - en hup Borre ook nog een keer - proficiat!