Tussenstand Limburgse Competitie

De limburgse competitie is inmiddels halverwege. De teams van de Tegelse Tafeltennis Club doen het op zich allemaal vrij goed. De gestelde doelen, die ze zich stelde aan het begin van het seizoen, zijn nog allemaal binnen handbereik.

Het eerste team, bestaande uit Ron Giesen, Bas Nelissen, Philip Hulsman en Ruud Vissers, haalt grote overwinningen naar Tegelen. Hun doel is dan ook kampioen te worden, helaas zorgde een misstap ervoor dat de eerste plaats op dit moment wordt bezet door TTV Nieuwenhagen. De mannen gingen in het zuiden van Limburg onderuit tegen Nieuwenhagen met 2 – 8. In de thuiswedstrijd die nog resteert zal dit zeker recht getrapt moeten worden. Op dit moment staan de mannen op een degelijke tweede plaats, drie punten achter TTV Nieuwenhagen.

Mark Cremers, Robert Theissen, Herman Verdellen en Hay van Dosselaar beleven in TTC 2 een vreemd seizoen. Op dit moment staat het team op de tweede plaats, een punt achter de nummer 1. Maar van de andere kant hebben ze ook maar 5 punten meer dan de nummer laatst, een ontzettend spannende poule dus. Blessureproblemen baren ook veel zorgen, nadat Herman in de eerste wedstrijd zijn achillispees afscheurde, heeft nu Robert last van de schouder. Jack Brokman zal derhalve het team komende tijd versterken waar nodig.

Het doel van het derde team was handhaving, op dit moment staat het team, bestaande uit Ruben Spruytenburg, Rob Jacobitz, Paul Hermans en Bart van Leipsig, op de 4e plaats. Voor handhaving absoluut geen slechte plaats. Het doel is nu het vasthouden van deze plaats en daarvoor zullen de komende wedstrijden nog alle zeilen bijgezet moeten worden. Opmerkelijk is wel het aantal winstpartijen voor Rob, die aan een uitstekend seizoen bezig is.

Ook voor de mannen uit het vierde team is handhaving het doel voor dit seizoen. Joep van Leipsig, Joey Driessen, Mario Schreurs en Jeroen Ebus staan momenteel op plaats nummer 5. Op de nummer laatst is al veel voorsprong genomen en naar boven kijken kan ook nog altijd, m.a.w. het doel van handhaving lijkt steeds meer vorm te krijgen. Toch zullen de resterende punten zoveel mogelijk moeten worden binnengesleept.

Met een huidige derde plaats en een ongrijpbare eerste plaats doet TTC 5 het ook helemaal niet slecht, zeker omdat het team voor ongeveer de helft bestaat uit mensen die lang uit de roulatie geweest zijn. Leo Hauser en Rene Schoutrop zijn na lange tijd weer begonnen. Maar de mix met Andre Vollebergh, Wim Rijks en John Beurskens doet de heren goed en de derde plaats geeft het bewijs. Het doel nu is consolidatie en misschien voorbereiden op volgend seizoen waar vanalles kan gebeuren.

Bij de jeugd staat het team, bestaande uit Luc Oehlen, Pascal Willems, Jasper Ebus en Nick Muller, op plaats nummer drie, een verbetering tot nu toe van afgelopen jaar. De jeugd leert elke wedstrijd bij en dat zie je weer terug in een volgende wedstrijd, dat versterkt elkaars niveau en dat kan volgend seizoen leuke resultaten opleveren. Momenteel gaan ze voor handhaving in de derde klasse en met de huidige klassering zou dit geen problemen mogen opleveren.