TTC in Tilburg

Dido op het A-JRLT in Tilburg

Xam op het JRLT in Tilburg

Dit weekend kwamen Xam, Jasmijn, Dido en Daantje in actie op de jeugdranglijsttoernooien in Tilburg. Zaterdag speelden Xam en Jasmijn op het 'gewone' JRLT, beiden in de leeftijdscategorie kadetten. Xam werd met een paar dikke overwinningen tweede in zijn zeskamp, waardoor hij zich ook meteen plaatste voor de hoofdronde. De eerste ronde in het hoofdtoernooi bij de jongens kadetten was het eindstation in dit Tilburgse avontuur.

Jasmijn was in haar eerste jaar bij de kadetten ook gebrand om de hoofdronde te bereiken. Ze had echter wat pech met wedstrijden over 5 games en na drie overwinningen en drie verliespartijen eindigde ze op een vierde plaats in haar poule en was ze eerder klaar dan gehoopt.

De volgende dag mochten Dido en Daantje optreden op het A-JRLT, het jeugdranglijsttoernooi voor de jeugd met een A-licentie. Daantje speelde weliswaar in het shirt van Westa, maar had dan wel weer een geboren en getogen Tegelse coach om dit te compenseren. Dido speelde gewoon in het TTC-ornaat.

Dido begon met een vijfkamp bij de meisjes pupillen en ze trapte goed af met twee overwinningen. De wedstrijden werden soms wel wat spannender gemaakt dan nodig was - met ruime voorsprongen die als sneeuw voor de zon verdwenen - wat er mede toe bijdroeg dat de volgende twee partijen verloren gingen. De resulterende derde plaats in haar poule was voldoende om door te gaan voor de plaatsen 3 t/m 6. Na een knappe overwinning op Linn Schijven kwam Dido tegenover Iris Leskens te staan in de strijd om de derde plaats. De eerste game ging met 18-16! naar Dido, maar de volgende drie games van deze mooie partij waren voor Iris. Deze keer dus helaas geen prijs voor Dido, maar wel een vierde plaats die er mag zijn!

Daantje speelde bij de meisjes junioren in poule D. Een plaats bij de eerste twee in deze vierkamp was alleen mogelijk door te stunten tegen Vicky Schijven of Dobrila Jorguseska, maar dat zat er helaas niet in. Een stroeve overwinning na een 2-0 achterstand op Maartje van der Lingen zorgde voor een derde plaats en een vervolg in de strijd om plaatsen 9 t/m 16. Hier won ze eerst van Anne Hoogeveen om daarna een thriller te spelen tegen Rosa Bosselaar, die ze met 14 - 12 in de vijfde game in haar voordeel beslechtte. In de laatste wedstrijd om plaats 9 en 10 ging tegenstander Sanne Briefjes met de eer aan de haal, maar de tiende plaats was een resultaat waar ze zeker tevreden mee mocht zijn en ook was!