TTC organiseert bootcamps voor de jeugd

Bootcamp op de 'Patersplak' in Steyl

Toen het bestuur van de club in mei vernam dat het wel eens tot 1 september kon duren voordat er weer getafeltennist kon worden in de gloednieuwe zaal, werd er gebrainstormd over eventuele activiteiten die ontplooid konden worden om toch wat sportiefs aan te kunnen bieden aan onze jeugdige leden. Aangezien de locatie rondom de zaal zich niet leent om buiten te tafeltennissen, werd er al snel gezocht naar niet tafeltennis gerelateerde bezigheden. Een van de genoemde ideeën was het aanbieden van bootcamps, met daarbij vooral de nadruk op leggend op de recreatieve en sociale aspecten, geheel in lijn met de ambities van de club. Het bestuur ging aan de slag met Monique Bouten, die de nodige ervaring met zich meebrengt voor het geven van dergelijke trainingen.

Afgelopen vrijdag (5 juni 2020) was de eerste van 4 trainingen, gehouden op de Patersplak op Steyl, beschikbaar gesteld door ‘Stichting Kloosterdorp Steyl’ en waarvoor we hen zeer erkentelijk zijn. Het weer leek in eerste instantie (na weken van mooi weer) niet mee te werken, maar uiteindelijk is de gehele training afgewerkt zonder een druppeltje regen. Nadat iedereen was aangekomen op de plek van bestemming werd de jeugd onderworpen aan een serie activiteiten, waarbij het teamverband en vertrouwen in elkaar centraal stond. De activiteiten werden afgesloten met een potje ouderwets touwtrekken.

De zeer positieve reacties van de jeugd gaven genoeg aanleiding om de komende weken door te gaan met de bootcamps, ondanks dat we wellicht al eerder dan de genoemde 1 september weer gebruik mogen maken van onze sporthal.

Bootcamp op de 'Patersplak' in Steyl