TTC opent nieuwe zaal

Onze ereleden knippen het lint door (vlnr. Gerard Fokkens, Wiek Cremers, Wim Rijks en Leo Hauser.)

Op vrijdagavond, 3 januari 2020, klokslag 19:00 werd het nieuwe onderkomen op de Hoogstraat voor en door de Tegelse Tafeltennis Club officieel geopend middels het doorknippen van het lint door ereleden Gerard Fokkens, Wiek Cremers, Wim Rijks en Leo Hauser. Voorzitter Mark Cremers verkondigde het gebouw daarmee geopend voor de Tegelse Tafeltennis Club die er al sinds 1971 gehuisvest is. De interesse bleek zeer groot te zijn, gezien het aantal mensen dat op de opening af waren gekomen, onder andere bestaande uit jeugdleden en hun ouders, volwassen leden en hun partners, afgevaardigden van collega verenigingen uit het Venlose, afgevaardigden van de NTTB Afdeling Limburg, de sponsoren en Omroep Venlo.

Na de officiële opening werd binnen een en ander verteld over de ontstaansgeschiedenis van het nieuwe gebouw vanuit TTC’s perspectief. Daarnaast werd ook stilgestaan bij het feit dat de nieuwe parel gebouwd is met de ‘cradle to cradle’ filosofie (voor zover bekend de eerste in Nederland). Zo zijn de bakstenen aan de buitenkant niet gemetseld maar als lego gestapeld, wordt er gebruikt gemaakt van stro als isolatie, is alles afgewerkt met hout, worden de wc’s doorgespoeld met regenwater en staan er heel wat zonnepanelen op het dak, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Miniatuur
Miniatuur
John Jelles met het nieuwe naambord van de kantine.

Vervolgens werd ook de nieuwe kantinenaam bekend gemaakt. Na een volledige democratische stemming binnen de club is ‘de böäveste plank’ verkozen tot nieuwe naam voor de kantine. De naam werd onthuld door Esther Martens en Lynn Spruytenburg.

Miniatuur
Miniatuur

Nadat de voorzitter zijn verhaal vervolgde met het onthullen van het nieuwe logo van de club, een flink aantal bedankjes (aan de Gemeente, het Bouwteam, de Marokkaanse Gemeenschap, de Sponsoren, maar vooral ook de leden) uitdeelde en de huisregels doornam voor die avond, was iedereen vrij om het gebouw tot in detail te gaan bekijken, waarvan gretig gebruik gemaakt werd.

Miniatuur
Miniatuur

Als klap op de vuurpijl kwamen Bettine Vriesekoop en Rachel Gerarts een demonstratie geven voor de aanwezige bezoekers, die met veel interesse werd gadegeslagen. Een video compilatie van deze demo volgt in een later nieuwsbericht.

De avond werd afgesloten in de gloednieuwe kantine waar iedereen kon genieten van een hapje en een drankje.