TTC is jarig - 60 jaar tafeltennis in Tegelen

TTC viert vandaag haar 60e verjaardag. Vanaf de oprichting op 14 maart 1962 is duidelijk gebleken dat tafeltennis in Tegelen bestaansrecht heeft. De club is in die 60 jaren gegroeid naar een zeer stabiele en constante factor in de Limburgse afdeling en daarbuiten, ondanks dat er - in het verleden - ook zeer moeilijke jaren te verteren waren. TTC heeft nooit te klagen gehad over leden met een hart voor de club, gezien het grote aantal vrijwilligers dat altijd heeft klaargestaan, toen en nu. Mede dankzij al die zweetdruppels (dus niet alleen achter de tafeltennistafel) is het tafeltennis nu al 60 jaar aanwezig in Tegelen. TTC staat voor tafeltennis op sociaal én prestatief niveau, waar gezelligheid altijd hoog in het vaandel heeft gestaan. Dit geldt niet alleen voor de leden, maar ook voor de clubs die ons bezoeken tijdens competitiewedstrijden. Veelal duurde de derde helft langer dan de tijd die achter de tafel werd gespendeerd. Dit 60-jarig jubileum maakt natuurlijk geen verschil. TTC zal door blijven gaan met waar we al die jaren al mee bezig waren.

TTC geeft zichzelf dit jaar een flink aantal cadeaus voor deze verjaardag. Zo is er inmiddels een nieuwe tafeltennisrobot in gebruik genomen. Daarnaast zijn er nieuwe tafeltennistafels gekocht die nog deze maand zullen arriveren. Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog een geheel nieuwe outfit aangeschaft. Al deze investeringen zijn natuurlijk niet mogelijk zonder financiële middelen, beschikbaar gesteld door alle sponsoren die TTC een warm hart toedragen.

Dit jubileum zal vooral intern, met de leden, wordt gevierd. De activiteitencommissie is bezig met de organisatie van een aantal activiteiten rond deze mijlpaal.

Zoals eerder gememoreerd, is het einde van de tafeltennissport in Tegelen nog lang niet in zicht. We hopen echter nog wel een stuk te groeien en zullen hier de komende jaren veel energie in steken, zodat de toekomst voor de club gewaarborgd blijft en dat we ooit ons 100-jarig jubileum kunnen vieren. Voorlopig kijken we uit naar de volgende 10 jaar.