TTC huldigt twee nieuwe clubkampioenen!

Verslag Clubkampioenschappen 2022

Op zaterdag 10 september werd rond het middaguur begonnen aan de zestigste editie van de clubkampioenschappen bij TTC. In totaal stonden vijf tafels en twintig senioren/recreanten klaar om te beginnen. De deelnemers waren door de technische commissie ingedeeld in een viertal vijfkampen.

De toernooileiding was dit jaar in hand van jeugdlid Borre Hermans, en hij kondigde vakkundig de samenstelling van de poules aan en welke wedstrijden als eerste van start konden gaan. Onder de deelnemers bevond zich ook onze voorzitter Mark Cremers die dit toernooi aangreep om dit jaar voor het eerst zijn batje weer eens vast te houden. Hij bewees dat wat men over 'fietsen' beweert, ook voor 'tafeltennissen' geldt.

Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Finale Daantj
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Zaal #1
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Zaal #3
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Zaal #2

Recreanten

Bij de recreanten was het aantal deelnemers dit jaar te gering om een volwaardig zelfstandig toernooi voor op te zetten. De deelnemers bestonden uit Wiel Schreurs en drievoudig kampioenen Wiel Spruytenburg en Jos van Heel. Jos completeerde de finale driekamp, nadat Wiel Spruytenburg en Wiel Schreurs in de senioren-poule reeds een aantal waardevolle tafeltenniservaringen rijker waren geworden (lees: het zwaar te verduren hadden).

Mogelijk dankzij deze goede opwarming wisten beide Wiels hun eerste partij van Jos te winnen, die zich niet eenvoudig gewonnen gaf. Vervolgens mochten zij in de onderlinge finalepartij uitvechten wie de titel zou veroveren.

Wiel Schreurs wist in 3 games te voorkomen dat Wiel Spruytenburg na 23 jaar wederom clubkampioen zou worden en behaalde daarmee zijn eerste clubtitel. 

Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki

Senioren

Bij de senioren zouden dit jaar de poulehoofden Ron Giesen, Gerard v/d Kerkhof, Philip Hülsmann en Daantje Lommen hun 'favorieten'-rol tot het einde toe waar blijken te maken. Na afloop van de poules waren er nauwelijks verrassingen te melden, buiten dat 'nieuwkomer' Mark Cremers op de tweede plaats wist te eindigen, na een spannend drieluik met Joey Driessen en Arne Reijntjes.

In de kwartfinales was Jesse Massop dichtbij een sensatie om titelverdediger Ron Giesen uit te schakelen, maar hij kwam in de derde game 2 puntjes te kort om de overwinning naar zich toe te trekken, waarna Ron Giesen in de laatste 2 games geroutineerd de overwinning naar zich toe trok.

In de daaropvolgende halve finales wisten Philip Hülsmann en Daantje Lommen in 4 games te winnen van resp. Ron Giesen en Gerard v/d Kerkhof, waarmee de laatst overgebleven oud-winnaars het strijdtoneel moesten verlaten en duidelijk werd dat er dit jaar een nieuwe clubkampioen zou komen.

De finale tussen Philip en Daantje was kwalitatief hoogstaand en spannend (zie filmpje) en werd ook in 4 games beslist door Daantje, die daarmee ongeslagen clubkampioen 2022 van TTC werd.

Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Prijsuitreiki

Derde helft

Na afloop van het officiële toernooi-gedeelte, kondigde Mark Cremers aan, dat er in het kader van het 60-jarig bestaan van TTC een frietwagen voor de zaal gereed stond waar alle aanwezigen zich naar hartenlust mochten vergrijpen aan alle lekkernijen die in de wagen te verkrijgen waren. Dat was niet tegen dove-mansoren gezegd en iedereen maakte daar dankbaar gebruik van. De avond werd vervolgd in de kantine, waar onder het genot van de nodige drankjes en muziek tot laat in de avond werd nagepraat werd over de tafeltennisprestaties en vooruitgekeken naar het aankomende competitie-seizoen.

dsc03764.jpg
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #1
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #8
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #9
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #7
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #6
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #5
Clubkampioenschappen Senioren en Recreanten 2022 - Frietwagen #3