TTC 4 en TTC 5 Kampioen!!!

TTC 5 kampioen

TTC 4 kampioen

Na het eerdere kampioenschap van ons derde team in de tweede klasse, zijn ook het vierde en vijfde team kampioen geworden. Beide teams waren eigenlijk al zeker dat ze zaterdag de eerste plek definitief zouden veroveren en hadden het voorrecht om dit voor thuispubliek te mogen doen.

Het vijfde team, dat uitkomt in de 4e klasse C, had genoeg aan 2 punten. Tegenstander Koningslust stond op de derde plek, maar had zelf geen kansen meer op de titel. De vorige ontmoeting leverde nog een gelijkspel op, maar deze keer was de tegenstand minder groot. De eerste wedstrijd viel na vijf games nog in het voordeel van Koningslust uit, maar na drie partijen werd de missie van Luc Oehlen, Jeroen Ebus en Wim Rijks toch volbracht. Rond drie uur verplaatste de toegestroomde supportersschare zich naar het speelveld om de spelers te feliciteren en in de bloemen te zetten.

Het vierde, uitkomende in de 4e klasse D, moest die dag 6 punten op het scorebord zetten voordat ze de felicitaties in ontvangst mochten nemen. In sneltreinvaart werden de partijen aan de zegekar gehangen en tijdens de huldiging van TTC 5 waren zij al bezig met de vijfde partij. Armada 3 was het slachtoffer van de kampioenschapsdrang, maar wist zich van tevoren al kansloos tegen de Tegelnaren. De vorige ontmoeting leverde het team uit Horst geen enkel winstpunt op, maar dit keer waren een paar punten toch zeer welkom om niet te diep in de degradatiezone te geraken. In de zesde partij leek het er nog even op dat de heren over enig mededogen beschikten, maar ook dit punt werd aan Tegelse zijde opgetekend. Dit betekende dat dezelfde supportersschare zich na een half uur weer naar beneden mocht begeven om daar het reeds geoefende huldigingsritueel te herhalen. André Vollebergh, Joep van Leipsig, Joey Driessen en Mario Schreurs werden in de bloemen gezet en door hoffotograaf Jack Brokmann vereeuwigd. Ontspannen werden op beide tafels de overige partijen afgespeeld en de eindscores waren uiteindelijk 8-2 voor TTC 5 en 10-0 voor TTC 4.

Volgende week mag het eerste team nog proberen om het kampioenschap in de Hoofdklasse te behalen. De finale tegen Red Stars wordt om 16:00 gespeeld in de nieuwe zaal van Armada "de Kleinhorst", Gasthuisstraat 58 in Horst.