TTC 3 wordt kampioen!!!

TTC 3

Het derde seniorenteam heeft afgelopen zaterdag met een zeer overtuigende 8-2 overwinning het kampioenschap in de tweede klasse bemachtigd. De overwinning is een fraaie afsluiting van een bijzonder sterk tweede deel van deze najaarscompetitie, waarin 38 van de 64 winstpunten werden gescoord en koplopers Minor en Seta één voor één werden gepasseerd.

De uitgangspositie was op deze laatste competitiedag niet zo rooskleurig als de eindstand misschien doet vermoeden. De voorsprong van twee punten op concurrent Minor leek angstaanjagend klein, aangezien Minor op de laatste speeldag de rodelantaarndragers uit Maastricht mocht ontvangen en Tegelen juist een zware kluif op het bord kreeg geworpen in de gedaante van drie Brunssummers die de Tegelnaren bij de vorige ontmoeting nog te machtig waren geweest.

Zeker toen gedurende de middag het bericht de ronde deed dat Minor al op een 7-0 voorsprong zou staan, werd duidelijk dat ons team zich geen enkele misstap meer kon permitteren. De mentale veerkracht van Rob Jacobitz om na de valse start tegen zijn angstgegners alsnog de victorieknop om te zetten, alsmede het uitstekende inzicht van kopman Mark Cremers om de avond tevoren toch maar geen spareribs te gaan eten, leken van doorslaggevende betekenis. Pas toen duidelijk werd dat Minor uiteindelijk ‘maar’ met 7-3 had gewonnen, konden de kersverse kampioenen zorgeloos de 6-2 voorsprong uitbouwen naar 8-2.

Door dit kampioenschap keert TTC 3 na drie jaar weer terug in de eerste klasse van de Limburgse afdelingscompetitie. We wensen Mark Cremers, Rob Jacobitz, Jeroen Ebus en George Claessen veel succes komend voorjaar!