TTC 3 kampioen na spannende ontknoping

TTC 3 is kampioen!

TTC 3 is kampioen geworden in de tweede klasse! Bas, Arne en Niels zorgden gisteren voor de 8-2 overwinning op Sibbe, die nét ruim genoeg was om één punt voor te blijven op Kluis 3.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Tegelse mannen nog maar twee punten voorsprong op Kluis. Een voorsprong die de afgelopen weken steeds kleiner was geworden en gezien het programma van de laatste competitiedag misschien wel té klein was.

Bij Sibbe kon gelukkig alleen Danny Lechanteur de Tegelnaren enkele punten afhandig maken. 'Man of the match' Bas wist met 11-9 in de vijfde game als enige van Danny te winnen en zorgde hiermee voor een cruciaal punt. Vergeleken met het 5-5 gelijkspel bij de thuiswedstrijd, was deze 8-2 overwinning in Sibbe dus een sterke uitslag en in ieder geval genoeg voor een gelijke eindstand met Kluis. Al vrij snel volgde het bericht dat Kluis in Venlo één puntje had achtergelaten en het kampioenschap van TTC 3 een feit was. Eric Rheiter, de held aan Venlose kant, kreeg later op de avond dan ook een warm onthaal in onze kantine.

Het Tegelse thuisfront beleefde een bewogen middag aangezien ook het tweede team, en wellicht het vierde, nog meededen voor de titel in hun klasse. Kampioenskandidaat TTC 2 begon om vier uur met hun laatste wedstrijd in Landgraaf. TTC stond gelijk met Brunssum, wat betekende dat de Tegelnaren vol aan de bak moesten om nog een kansje te maken. Na een 1-0 achterstand bleef de teller - door de Tegelse fanschare nauwlettend gevolgd via TTApp - gelukkig voortdurend in Tegels voordeel oplopen. Bij een 1-7 voorsprong begon de Tegelse machine weer enigszins te haperen, wat resulteerde in een niet onverdienstelijke 3-7 overwinning. Het team van Brunssum speelde in Weert en liet gelukkig links en rechts een paar puntjes liggen, wat eveneens resulteerde in een 7-3 overwinning en dus een gelijke stand van TTC en Brunssum!

TTC 4 kende een super einde van de competitie en won gisteren thuis met 10-0 van Elsloo. Veel hoop was er echter niet dat dit nog tot het kampioenschap zou kunnen leiden. Concurrent Landgraaf zou dan drie punten moeten laten liggen tegen de nummer laatst en dat lag niet in de lijn der verwachting. Desondanks werd later op de avond de TTApp erbij gepakt die pardoes de wedstrijden van Brunssum - Landgraaf in versneld tempo begon uit te spugen, door de omstanders met allerlei geluiden omkleed. Vooral toen ineens enkele winstpartijen van Brussum voorbijkwamen die, jawel, zorgden voor een 3-7 eindstand en dus een gelijke stand tussen Landgraaf en Tegelen.

Er worden dus nog twee beslissingswedstrijden gespeeld, die gaan bepalen of we misschien nóg twee kampioenschappen kunnen gaan vieren!