TTC 3 Kampioen!!!

Afgelopen weekeinde kon TTC 3 al kampioen worden in de 2e klasse. Na een heel goed seizoen van alle teamleden, mochten Robert, Ruben en Rob het afmaken tegen Sibbe. Er moest wel ruim gewonnen worden, maar de heren lieten er dan ook geen gras over groeien, 10 – 0. Verder speelde TTC 1 in de eerste halve finale van de play-offs in de hoofdklasse en vocht TTC 2 voor lijfsbehoud in diezelfde klasse. TTC 4 en TTC 5 konden wederom een stapje maken naar het eventueel aanstaande kampioenschap. TTC 6 liet het kampioenschap aan het bezoekende team Asterix en de jeugd probeerden hun positie te handhaven in de middenmoot van hun competities.

Na vorige week tegen Westa de plaats in de play-offs te hebben bereikt, moest het team ditmaal wederom tegen Westa. In de play-offs wordt geen dubbel meer gespeeld en wanneer een team de vijf punten bereikt wordt de wedstrijd gestopt (het andere team kan dan toch niet meer winnen!). Jack, Ron en Philip reisden naar midden-limburg af om aldaar te zorgen voor de eerste winst in de halve finale. In een kort maar krachtige avond in Wessem stoomden de mannen van het eerste team naar een 5 – 0 overwinning. Komende week volgt de return in Tegelen, wanneer daar 5 punten worden gehaald zal de finale een feit zijn.
Het tweede team moest met zeer ruime cijfers winnen van het ondermaats presterende Kluis. Wanneer 8 punten behaald werden zou in ieder geval Armada worden gepasseerd, om dan niet afhankelijk te zijn van de uitslag tussen Brunssum en DVO. Ditmaal speelden Ruud, Hay en Johan, en deze mannen klaarden de klus. Hoewel er een aantal games en wedstrijden bij zaten die wel erg spannend waren, was de einduitslag verdiend en daarmee was het lijfsbehoud in de hoofdklasse een feit.
Zoals eerder gezegd werd het derde team afgelopen weekend kampioen, via deze weg wil ik namens de websitecommissie (en ik denk ook de rest van TTC) de mannen feliciteren met het behaalde resultaat. Komende week resteert nog de uitwedstrijd tegen Seta 2. Ook in dit laatste duel zullen de heren graag zoveel mogelijk punten willen halen, daar de het team uit Sevenum als enige de TTC-ers op een gelijk spel wisten te houden.
Het vierde team deed afgelopen weekend ook uitstekende zaken in de race om het kampioenschap, er werd gewonnen van Seta met 10 – 0. Het team heeft nu evenveel punten als Panningen, maar staat op plaats nummer 1 omdat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld. De andere concurrentie staat op een veel grotere achterstand. Komende week zal het er om spannen in de uitwedstrijd tegen datzelfde Panningen. De eerste wedstrijd eindigde in een 6 – 4 overwinning, eenzelfde resultaat lijkt komende week genoeg om uiteindelijk het kampioenschap binnen te kunnen halen.
Ook TTC 5 speelt voor het kampioenschap in hun klasse. De voorsprong bedraagt inmiddels 14 punten op de nummer 2. Wel hebben ze een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer drie die op 16 punten staan. De nummer drie zou dus nog erg dichtbij kunnen komen. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de Tegelnaren, zijn de punten erg belangrijk. Er dienen zoveel mogelijk punten gehaald te worden komend weekend tegen het veel lager geklasseerde Panningen om de concurrentie van zich af te houden.
Het laatste senioren team stond lang bovenaan in de competitie totdat in de eerste helft van de voorjaarscompetitie de wedstrijd tegen Asterix op het programma stond. Er werd destijds met 1 – 9 verloren, afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team op het programma. Het blerickse team maakte wederom een sterke indruk en won met 10 – 0 van ons tegelse team, en zich daarmee verzekerde van het kampioenschap in de vijfde klasse. TTC 6 kan toch terugkijken op een geslaagd seizoen, met een tweede plaats in de competitie. Helaas was er één team die ons cluppie van nog een kampioenschap wist te houden. Graag willen we Asterix van harte feliciteren met het behaalde resultaat.
De jongens van het eerste team spelen de hele competitie al mee in de middenmoot, er worden wedstrijden verloren, maar ook overwinningen behaald, net als afgelopen weekend, buurclub ’t Belke werd met 9 – 1 verslagen waardoor TTC 1 zich nestelde op de tweede plaats in de competitie. Met nog een wedstrijd te gaan is plaats nummer 1 onbereikbaar geworden, de felicitaties gaan dan ook uit naar Seta 3, die volgend jaar in de derde klasse uit zullen mogen komen.
De starters hebben een soortgelijk seizoen als hun mede clubleden in de reguliere competitie, afgelopen weekend werd nipt verloren van Wap-In. Al met al is de competitie een goede leerervaring geweest voor de jongens, de grootste winst is het plezier dat ze beleven met hun sport. Waarschijnlijk zijn ze over een paar seizoen klaar om de andere jongens bij te staan in de reguliere competitie. Toch is de prestatie van Bjorn Hutgens benoemenswaardig, hij speelt een heel constant seizoen en wist 90% van al zijn partijen te winnen. Komend weekeinde sluiten de jongens de competitie af in een thuiswedstrijd tegen Kluis.