TTC 2 keert weer terug in de Hoofdklasse!

Het tweede team van TTC is er in geslaagd om te promoveren naar de hoogste afdelingsklasse door de beslissingswedstrijd te winnen van Wijzenbeekkled/Westa 4, de nummer vijf uit de Hoofdklasse. In de neutrale, maar daardoor niet minder levendige sportzaal van Sittard, kwamen de heren van Westa tot drie keer toe op voorsprong, maar TTC wist deze voorsprong net zo vaak te pareren.

Na de winst van Philip Hülsmann op Frank Jacobs, waarmee de stand voor de derde keer werd gelijkgetrokken (3-3), was het Tegelse team niet meer te stuiten. Bas Nelissen volgde met een ijzersterke partij tegen Mark Creemers en bezorgde Tegelen de eerste voorsprong van die dag. Met twee 3-0 overwinningen en zelfs een 11-0 gamewinst zorgde hij bovendien voor een goede uitgangspositie, mocht het nog op een gelijkspel - en dus het tellen van games of zelfs punten - uitlopen.

In de lijn van zijn puike prestaties in de Promotieklasse, zorgde Philip voor het vijfde punt door winst op Martin Huijnen. Met een 3-5 stand in het voordeel van Tegelen was er nog maar één gewonnen game nodig om de promotie naar de Hoofdklasse zeker te stellen. Deze eer was aan Hay van Dosselaar, die meteen de eerste game tegen Mark Creemers op zijn naam schreef. Uit louter spelplezier - of misschien door onoplettendheid van de telcommissie - werd er nog doorgespeeld tot 2-2, maar toen was het toch zeker: Tegelen speelt volgend jaar weer met twee teams in de Hoofdklasse.

Zet dus maar vast in uw agenda: Zaterdag 29 januari om 14.00 u: TTC 1 – TTC 2.