TTC 2 handhaafd zich in de hoofdklasse!!

Afgelopen zaterdag kreeg de competitie voor TTC2 onverwacht toch nog een staartje. Wegens de aanvraag van het uit de 3e divisie gedegradeerde Elsloo om promotieklasse te gaan spelen, was het niet Megacles 2 dat het gevecht met Landgraaf moest aangaan, maar ons tweede team, dat al in de veronderstelling was gedegradeerd te zijn. Het team van Landgraaf trad aan met een bijzonder sterke formatie, Jo Engelen, Charles Huijnen, Ivo de Haan en voor het dubbel Josef Geroldi, zouden de benodigde punten binnen moeten halen om promotie naar de hoofdklasse binnen te halen. Het ietwat gehavende team van TTC trad aan met Bas Nelissen, Marcel Sneijder en - wegens de aanhoudende blessure van Hay van Dosselaar - Mark Cremers. Hay had echter toch een belangrijke bijdrage daar hij voor het vervoer zorgde richting Geleen, alwaar de wedstrijd bij TTV Kluis gespeeld werd.

Het tweede team had haar opstelling snel klaar en toonde die ook gelijk aan de tegenstander, die op die manier hun tegenstanders konden bepalen voor de eerste drie wedstrijden. Toch pakte dit erg goed uit voor TTC. Bas begon tegen Charles en wist in drie games de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het is belangrijk op zo'n dag weinig games weg te geven in je gewonnen partijen daar het aantal games bij een 5 - 5 gelijkspel zullen gaan tellen. In de tweede wedstrijd moest Mark het opnemen tegen de gevreesde Jo. Mark begon uitermate slecht aan de wedstrijd door zijn eerste drie services niet op een correcte wijze uit te voeren; maar naar deze slechte start kon hij heel goed bijblijven al wist hij de eerste game net niet te winnen. De volgende drie games waren echter wel een prooi voor Mark, daarmee de tussenstand op 0 - 2 zettende (TTC speelde 'uit'). Marcel speelde een erg goede partij tegen Ivo en daarmee kwam er 0 - 3 op het bord. Een vooraf ongedachte weelde, toen ook nog het dubbel van Bas en Marcel tegen Josef en Charles een winstpunt opleverde, kwam handhaving wel erg dichtbij, 0 - 4. Vervolgens moest Bas het opnemen tegen Jo, die zich herpakt had en Bas geen kans liet in de wedstrijd. In de wedstrijd die daar op volgde had Marcel ook geen kans tegen Charles. Landgraaf vocht zich terug in de wedstrijd, 2-4. In wedstrijd nummer 7 nam Mark het op tegen Ivo en ondanks dat Mark in elke game gamepoints had, wist Ivo het vechtende Landgraaf eer aan te doen, door deze telkens weg te werken. In de vijfde game moest hij Mark toch laten gaan en kwam de stand op 2 - 5. Marcel kon het pleit beslechten in de volgende wedstrijd tegen Jo. De eerste game ging moeiteloos naar Jo, maar ook Marcel liet zijn vechtlust zien en wist de wedtrijd na 4 games op 2 - 2 te zetten. In een bloedstollende vijfde game, waarin Marcel met 0 - 5 voorkwam en 7 - 5 achter, kon hij de wedstrijd tch weer kantelen in Tegels voordeel, 9 - 11. Het zesde punt was binnen en daarmee het behoud voor de hoofdklasse. De laatste twee wedstrijden zijn niet meer gespeeld.

Met dit resultaat zal het tweede team komend seizoen wederom uitkomen in de hoofdklasse. Hier worden ze vergezeld met het gedegradeerde eerste team. Dit betekent dat er het komende seizoen wederom twee keer een wedstrijd zal zijn tussen TTC 1 en TTC 2.