TTC 2 en TTC 5 zijn kampioen!

Jeugdkampioenen najaarscompetitie 2016

Het laatste punt van Vincent bij de play-offs in de derde klasse tussen TTC 5 en Asterix 1.

De laatste punten van Raff bij de play-offs in de derde klasse tussen TTC 2 en Armada 1.

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

Beslissingswedstrijden 2016 in Tegelen

TTC 2: Raff en Xam

TTC 5: Vincent en Jamy

Het tweede en het vijfde jeugdteam zijn gisteren kampioen geworden in de najaarscompetitie. Raff en Xam van TTC 2 hadden tot nu toe alle duels ruim gewonnen en begonnen als grote favorieten aan de beslissingswedstrijden in Tegelen. Met een 4-1 overwinning tegen Armada 1 werd het kampioenschap in de derde klasse uiteindelijk zeer verdiend binnengehaald, al ging het zeker niet vanzelf.

Jamy en Vincent van TTC 5 stonden bovenaan in de vierde klasse, maar hun voorsprong op de andere teams - waaronder TTC 4 - was niet zo groot. In de finale troffen zij Asterix 1 met daarin de ongeslagen Qjano Nasa. Qjano was een maatje te groot voor onze kampioenen, maar door de andere twee enkelpartijen en het dubbel te winnen werd het kampioenschap met een 3-2 zege verzilverd.

Het kampioenschapspunt van Vincent voor TTC 5

De laatste punten van Raff voor het kampioenschap van TTC 2

Het was de eerste keer dat de jeugdcompetitie in alle poules via een beslissingsronde werd afgesloten. Het was een hele prestatie dat er vier teams van TTC bij de beste vier waren geëindigd en het was natuurlijk helemaal mooi dat deze teams in Tegelen voor het kampioenschap mochten strijden.

Na een korte openingsspeech door voorzitter Mark Cremers kon de eerste wedstrijdronde om 11.15 uur beginnen, enigszins vertraagd door mankementen aan het lichtsysteem van de zaal. In de eerste ronde werden de volgende wedstrijden gespeeld:

derde klasse nrs 1 - 4: TTC 2 - TTC 3 (5-0)
derde klasse nrs 2 - 3: Destatec 4 - Armada 1 (2-3)

vierde klasse nrs 1 - 4: TTC 5 - Armada 2 (5-0)
vierde klasse nrs 2 - 3: Asterix 1 - TTC 4 (5-0)

TTC 4, met Jasmijn en Dido, was helaas niet opgewassen tegen het team van Asterix, mede door een invaller die erg sterk speelde. Armada was net iets sterker dan het team van Destatec. TTC 2 won vrij eenvoudig van TTC 3 en TTC 4 bereikte de finale ook zonder verliespunten.

Na een pauze met soep voor de aanwezigen werd verder gegaan met de finales en de wedstrijden voor de derde plaats. Bij TTC 2 beg0n de finale tegen Armada niet zoals gehoopt. Raff kon zijn eerste wedstrijd helaas niet winnen van Kirill Mikhalev, terwijl hij daar eerder in de competitie wel nog van had gewonnen. Gelukkig won Xam zijn eerste wedstrijd overtuigend en pakte Raff hierna de draad ook weer op. De spelers van Swalmen kregen geen enkel punt meer. Mede dankzij een bloedstollende zege op Raff zijn plaaggeest, bleef Xam deze competitie ook nog eens ongeslagen!

In de finale van de vierde klasse wisten Vincent en Jamy wat hun te doen stond. Ze móesten het dubbel winnen en de enkelpartijen tegen de twee 'mindere' spelers van Asterix. Dit deden ze met verve. Alhoewel er zeer spannende wedstrijden bij zaten, werd het kampioenschap volgens plan in de vierde partij door Vincent binnengehaald.

Mirac en Owen van TTC 3 konden helaas onvoldoende tegenstand bieden aan Destatec en werden vierde in de derde klasse. Dido en Jamijn behaalden een mooie derde plaats door hun overwinning op Armada 2. De uitslagen van de twee ronde zijn als volgt:

derde klasse finale: TTC 2 - Armada 1 (4-1)
derde klasse derde plaats: Destatec 4 - TTC 3 (5-0)

vierde klasse finale: TTC 5 - Asterix 1 (3-2)
vierde klasse derde plaats: TTC 4 - Armada 2 (4-1)

Volgende week worden de provinciale finales in Weert gespeeld, waarbij de Noord-Limburgse kampioenen tegen hun Zuid-Limburgse gelijken moeten spelen. TTC 2 speelt dan de finale in de derde klasse en TTC 5 speelt dan om de titel in de vierde klasse. Veel succes!