TTC 1 promoveert naar de derde divisie

Het eerste herenteam heeft met een tweede plaats in de hoofdklasse de promotie naar de landelijke competitie veiliggesteld. Al vroeg in het seizoen was duidelijk dat de terugkeer naar de derde divisie eigenlijk niet mis kon gaan. Het wordt de zesde najaarscompetitie op rij dat het eerste team landelijk gaat spelen.

Het tweede team heeft zich op wonderbaarlijke wijze weten te redden in de promotieklasse. In de laatste paar wedstrijden klauterde het team met enig fortuin weer boven de degradatiestreep en mocht vervolgens op 2 mei met samengeknepen billen afwachten of er nog teams langszij zouden komen. Gelukkig verliep dit laatste competitieweekend wederom in het voordeel van de Tegelnaren.

TTC 3 wist zich, eveneens met enige moeite, staande te houden in de tweede klasse. Voor de laatste wedstrijd was handhaving al zeker, maar de marges op het eind waren desondanks zeer gering.

Voor het vierde herenteam verliep het seizoen wat minder voorspoedig. Al snel werd duidelijk dat de laatste plaats in de derde klasse onontkoombaar was, maar in de wetenschap dat aan het einde van het seizoen nog een herkansing lonkte, kon dat de pret niet drukken. Afgelopen weekend moesten onze Tegelse gladiatoren tijdens de beslissingswedstrijden in Sittard definitief het hoofd buigen tegen Megacles en de degradatie naar de vierde klasse aanvaarden.

Veel Tegelse hoop was deze competitiehelft gevestigd op het vijfde team, dat met twee debutanten uit de jeugd en een vers genaturaliseerde Belfeldenaar uitkwam in de vijfde klasse. Het drietal deed volop mee in de strijd om het kampioenschap, maar liet in het tweede deel een paar kostbare punten liggen en eindigde vier punten achter de kampioenen op een derde plaats.

Je kunt de standen van alle competitieklassen op deze pagina terugzien.

Onderwerpen