TTC 1 haalt kampioenschap niet binnen

Nadat promotie naar de 3e divisie al eerder veilig was gesteld, is het eerste seniorenteam er niet in geslaagd het kampioenschap in de hoogste klasse van de afdeling Limburg binnen te halen. Tijdens de reguliere competitie wist het team evenveel punten te vergaren als concurrent Landgraaf en het onderlinge resultaat tussen de teams was in het voordeel van onze mannen. De competitieleider besloot tot het spelen van een echte kampioenswedstrijd. 

Voor deze wedstrijd, die afgelopen zaterdag plaatsvond, reisde het eerste team enigzins gehavend af naar het Zuid Limburgse Brunssum, alwaar de wedstrijd om 14:00 zou beginnen. Bij afwezigheid van twee vaste krachten werd Mark Cremers namelijk bereid gevonden voor een invalbeurt. Toch behoorde een goed resultaat nog altijd tot de mogelijkheden. Bij aanvang van de wedstrijd bleek de opstelling ook nog precies te zijn zoals eerde in de auto besproken.

Frank Jacobs begon tegen Carlo Karssing goed aan de wedstrijd, maar al naar gelang de wedstrijd vorderde kwam Carlo steeds beter in zijn spel en net voor het eind in de 5e game wist hij de beslissende punten naar zich toe te trekken. Een vooraf niet ingecaulculeerd verlies voor het eerste team. Ron wist, mede dankzij schitterende ballen in de 4e game, adequaat van May Quaedvlieg te winnen. Mark trad in de derde partij aan tegen Niek Boymans; in deze wedstrijd waar het service-geweld de boventoon voerde kon Mark, na een 1 - 1 stand in games, geen spreekwoordelijke potten meer breken, daarmee Landgraaf aan een voorsprong helpend. Ron speelde daarna tegen Carlo een vergelijkbare wedstrijd als Frank, een 2 - 0 voorsprong werd door Carlo teniet gedaan en tegen het einde van de beslissende game verruimde hij de voorsprong van Landgraaf naar 3 - 1. Daarmee werden de winstpartijen van Carlo de sleutel tot het uiteindelijke succes van de heren van Landgraaf in deze wedstrijd. Frank en Mark konden geen vuist meer maken in de resterende twee wedstrijden en bij de stand van 5 - 1 in het voordeel van Landgraaf viel het doek voor het eerste team.

Met de gedachte dat er toch wel wat meer in had gezeten, alhoewel de uitslag niet geflatteerd was, werd Landgraaf na de wedstrijd hartelijk gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.