TTC 1 begint met kleine nederlaag

Voor de meeste Tegelse teams begint komende zaterdag de competitie weer, een aantal begonnen echter afgelopen weekend al om verschillende redenen. Het eerste team speelde haar eerste wedstrijd in de 3e divisie, het tweede team trad aan in en tegen Valkenburg. Het zesde team reisde af naar Horst terwijl het vierde jeugdteam tegen Westa moest aantreden.Voor het eerste team was het de eerste wedstrijd in de derde divisie in ca. 4 jaar. Van de spelers die destijds in het team speelde zijn nu nog alleen Jack Brokmann en Ron Giesen over. Beide speelden ook in deze eerste wedstrijd tezamen met Johan Peeters. De wedstrijd begon niet goed, al snel kwamen de mannen met 0 – 4 achter. In de overige 6 wedstrijden warden er echter 4 punten gescoord waardoor de eindstand op 4 – 6 werd bepaald. Deze score in de uitwedstrijd tegen TTCV Herwaarden 1 biedt het team perspectief voor de komende wedstrijden in de race om handhaving.

Het tweede team degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en wil natuurlijk zo snel mogelijk terug. Het ongewijzigde team begon aan hun campagne in de promotieklasse tegen Falco uit Valkenburg. Voor deze wedstrijd waren Philip, Hay en Robert afgereisd naar het zuiden. Helaas werd de lange reis niet beloond met een groot aantal punten, Philip wist twee wedstrijden te winnen en Hay kon er een naar zijn hand zetten. Al met al geen goede start van deze competitie, maar nog tijd genoeg om het in de andere wedstrijden recht te zetten.


Het laatste seniorenteam is dit jaar enorm versterkt met de komst van Luc Oehlen en speelde haar eerste wedstrijd in Horst. Luc bleek gelijk in topvorm en de mannen in het team van Armada hadden geen schijn van kans en complimenteerde Luc zelfs met het vertoonde spel. In de schaduw wist ook Rene alle partijen naar zijn hand te zetten. Leo kon helaas ditmaal geen potten breken, maar de eerste stap is gezet…


Het 4e jeugdteam komt uit in de starters klasse en begint elk jaar beter te spelen. Het team is aangevuld met Dennis van Gerwen en samen met Emile vertrok hij richting Wessem om aldaar de wedstrijd te spelen. De wessemse jongens bleken echter al helemaal in vorm te zijn waardoor Dennis zijn debuut geen glans kon geven met een overwinning. Ook Emile had het erg moeilijk afgelopen zaterdag waardoor de eerste wedstrijd met 0 – 5 verloren werd. Met wat extra training in de benen zou dit de komende weken beter moeten gaan.