Tafeltenniscursus NSA succesvol verlopen

NSA - Zaal TTC

NSA - Jan Strolenberg

De cursus die de Tegelse Tafeltennisclub heeft verzorgd voor de leerlingen van de basisscholen, is succesvol verlopen. Tijdens deze motiverende lessen heeft onze trainer de basisbeginselen van het tafeltennis aan de kinderen bijgebracht. Begin januari start de volgende groep van zestien deelnemers.

De Naschoolse Sport Activiteiten (NSA) werden dit schooljaar voor de eerste keer georganiseerd. Alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Venlo kunnen door de NSA kennismaken met diverse sporten en worden op deze manier geprikkeld om in verenigingsverband aan sport te doen. In de eerste cyclus – na de zomervakantie – werden de buitensporten fietscross, tennis, hockey en boccia aangeboden. Na de herfstvakantie konden de kinderen deelnemen aan de binnensporten tafeltennis, volleybal, gymnastiek en beugelen.

TTC verzorgde het tafeltennisaanbod voor de basisscholen in Tegelen. De zestien deelnemers die voor de eerste cursus konden worden geplaatst, waren afkomstig uit de bovenbouw van de St. Jozefschool en De Schalm. In zes lessen van een uur werd via verschillende spelvormen en serieuzere trainingsvarianten stapsgewijs toegewerkt naar de basisslagen forehand en backhand contra. De laatste dag werd afgesloten met een toernooitje.

Zeker dankzij het aanstekelijke enthousiasme van onze clubtrainer was de groep zeer positief en waren op de laatste dag nog alle deelnemers van de partij. De volgende cursus gaat op vier januari van start, met zestien kinderen uit de onderbouw van De Wingerd, De Schalm, De Cocon en de St. Jozefschool.

(Met dank aan sportconsulent Jaap Litjens voor de foto’s)


Onderwerpen