't Belke 1 kampioen !!!!

Teamfoto Belke 1 voorjaar 2018
Boyd, Dido en Björn zijn kampioen in de hoofdklasse!

't Belke 1 is dan wel een Belfelds tafeltennisteam, ze spelen hun thuiswedstrijden in de zaal van TTC in Tegelen.
Het jeugdteam (Boyd Huijs, Björn van den Munckhof en Dido Giesen) speelt in de hoogst regionale klasse, de Hoofdklasse. Na een succesvol verloop van de competitie konden er op de laatste speeldag nog 3 teams kampioen worden. Destatec uit Swalmen had een 10-0 overwinning nodig om in theorie in de race te blijven. Maar Destatec speelde 5-5 gelijk en was daarmee uitgespeeld voor de titel.

Dus moesten 't Belke 1 en Red Stars 5 uit Venray het gevecht aangaan. Het Belfeldse team had voor de wedstrijd 2 punten voorsprong op de ranglijst, een gelijkspel was dus voldoende. De eerste wedstrijd werd gespeeld door de jongste speelster van 't Belke, Dido Giesen. Deze werd helaas verloren; Venray had dus weer hoop.  Maar toen kwam de Belfeld/Tegelen combinatie goed op stoom, er werd een tijd lang geen partij afgegeven.

Dido mocht de 6e partij spelen, en na haar winst in deze wedstrijd stond er dus een 5-1 stand op het scorebord. 't Belke 1 kampioen !!!!

Boyd en Bjorn maakten geen fouten meer. Dido moest in de laatste wedstrijd dan nog wel haar tegenstander feliciteren, maar dat mocht de pret niet drukken. Een vette 8-2 overwinning tegen de nummer 2!!

En omdat ze kampioen zijn geworden in de hoogste regionale klasse mogen ze volgend jaar hun kunnen laten zien op landelijk niveau. Dit is voor 't Belke heel lang geleden....