Succesvolle eerste ronde van de Limburgse Jeugdmasters

De winnaars: Eline en Anson
Dido in de kwartfinale
Dido wint de troostronde in de topklasse

De deelnemers van TTC mogen terugblikken op een geslaagd optreden op de eerste ronde van de Limburgse Jeugdmasters, afgelopen zondag in Venray. Met vijf deelnemers in de tweede klasse en drie deelnemers in de topklasse was TTC bovendien goed vertegenwoordigd.

Anson, Borre, Eline, Jules en Juul speelden 's morgens om negen uur, allemaal in de tweede klasse. Gesteund door de nodige begeleiding - waaronder Stan en Xam uit het eerste jeugdteam - haalden vier van de vijf spelers de hoofdronde van het toernooi. Alleen Eline had een trage start (wat ze later weer helemaal goedmaakte).

Anson, Borre en Juul werden eerste in hun poule en Jules moest alleen de 'grote onbekende' Sebas Haumann vóór zich dulden in de poule. Dat betekende helaas dat Jules en Anson meteen in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegenover elkaar kwamen te staan. In een geweldige pot legden de twee TTC'ers elkaar vijf games lang het vuur aan de schenen. Uiteindelijk mocht Anson met de eer gaan strijken (gamestanden: 10,7,-11,-8,9) en ging hij door naar de kwartfinales, net als Borre. Borre werd hier ondanks goed spel uit het toernooi geknikkerd door de eerdergenoemde Sebas.

Anson vervolgde zijn weg naar de halve finale. Hier won hij zeer knap van Sophie Kessels na twee keer op een achterstand in games te zijn aangelopen (gamestanden -13,5,-5,9,6). In de finale wachtte de ondertussen 'grote bekende' Sebas Haumann - angstgegner van de TTC'ers. Totaal niet onder de indruk speelde Anson deze partij zijn beste spel en mocht hij na drie games het hoogste podium beklimmen.

Inmiddels was grote zus Eline aan een stormachtige comeback bezig in de troostronde. Ze begon steeds beter te spelen en won de halve finale en finale op overtuigende wijze.

Na de ceremonies en een korte ruilmarkt voor de prijswinnaars op zoek naar een passende beker, was het de beurt aan de deelnemers van het middagprogramma. Dido, Stan en Xam speelden in de topklasse, evenals Dido's teamgenoten Björn en Boyd van 't Belke.

Xam wist ongeslagen de hoofdronde te bereiken. Stan kon alleen zijn laatste poule-wedstrijd niet in winst omzetten en ging met een prima tweede plaats ook door naar de hoofdronde. Dido had het in deze beginfase wat moeilijker en was nét niet opgewassen tegen de grote jongens in haar vierkamp. Alleen Robbie Kengen werd na vijf games aan haar zegekar gebonden.

Waar Xam en Stan in de eerste ronde van het hoofdtoernooi allebei tegen een (spreekwoordelijke) vrouw met de hamer opliepen, kon Dido haar eerste wedstrijd in de troostronde winnend afsluiten. De spannende kwartfinale en halve finale vielen eveneens ten prooi aan Dido. In de finale bevond ze zich tegenover Sophie Rompelberg. Dido bleef erg sterk spelen en won in vier games (gamestanden: 3,-9,13,6).

De aanwezige TTC'ers keken tijdens de wedstrijd van Dido natuurlijk ook met een half oog naar de verrichtingen van Boyd, die in de finale van de topklasse was beland. Hij nam het op tegen Eline Smeets van de organiserende vereniging Red Stars. Met een paar geweldige rally's trokken ze dan ook de nodige aandacht. Het spectaculairste punt van de wedstrijd was voor Eline, die één van de vele hoge ballen van Boyd in eerste instantie finaal miste, maar deze vervolgens nog achterwaarts op de tafel kreeg en iets later het punt scoorde. De winst was echter voor Boyd, die de eerste ronde van de LJM overtuigend op zijn naam schreef.

Miniatuurvoorbeeld
De winnaars: Eline en Anson
Miniatuurvoorbeeld
Dido in de kwartfinale
Miniatuurvoorbeeld
Dido in de finale
Miniatuurvoorbeeld
Dido wint de troostronde in de topklasse
Miniatuurvoorbeeld
De winnaars: Dido en Boyd