Stan behaald tweede plek B-Toernooi Limburgse Kampioenschappen 2018

Stan haalt tweede plek op het LK

Afgelopen zondag, 14 januari 2017, stonden de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugd op het programma. Een zestal leden van TTC hadden zich hiervoor ingeschreven, ervaren spelers Stan Hoezen en  Dido Giesen en debutanten Anson Chen, Eline Chen en Juul Nijssen.

De spelers begonnen allemaal om 09:00 in de nieuw geintroduceerde ‘Open Klasse’, een systeem dat, zo bleek aan het einde van de dag, nog wel een evaluatie kan gebruiken. Dit systeem zorgde er wel voor dat de deelnemers lekker veel aan het tafeltennissen waren, wat als erg positief is ervaren. Ondanks erg goed spel van onze jeugdige kemphanen bleken de tegenstanders in de latere rondes van deze klasse vele malen groter en sterker, waardoor niemand ver genoeg in het toernooi geraakte om mee te dingen naar de prijzen. Toch waren de wedstrijden leerzaam en voegt het de nodige ervaring toe aan de spelers en dat op zich is al een resultaat.

In de eigen klasses ging het een stuk voortvarender en werden goede potten op tafel gelegd en potjes gewonnen. Uiteindelijk leverde dit een 3e plek op voor Dido, een opmerkelijke prestatie omdat haar klasse was ingedeeld samen met een leeftijdscategorie hoger; lang had ze zelfs uitzicht op plek nummer 1, maar op details (een paar puntjes) werd die plek niet behaald.

De debutanten, Anson, Eline en Juul lieten heel goede wedstrijden zien en konden een paar wedstrijden winnend afsluiten, naarmate het toernooi vorderde (in de K.O. fase) moesten ze op een gegeven moment toch hun meerdere erkennen in de tegenstander. Toch kunnen ze alledrie terugkijken op een geslaagd toernooi.

Stan wist in de poulefase net niet het A-toernooi te behalen, ondanks dat hij heel goed speelde. In het B-toernooi bleef hij goed spelen en dat bracht hem tot de finale. De finale leverde een krankzinnge wedstrijd op. Nadat Stan de eerste game verloor, wist hij zich te herpakken in de tweede game. Vervolgens ging hij steeds beter spelen en maakte het tegenstander Dana Djavdan erg moeilijk, in beide games kwam hij op een riante voorsprong (10 – 5) maar beide games werden toch niet winnend afgesloten. Een combinatie van een knappe prestatie van Dana (die geen fout meer maakte) en domweg pech aangezien een aantal opgelegde kansen op de een of andere manier de tafel niet meer wilden raken op de meest curieuze manieren. Desalniettemin werd Stan dus tweede, een goede prestatie met een kleine nasmaak.