Senioren en Recreanten Activiteit 2009

Andre aan schot...

Jack Concentreert zich....

Joey en May....

Rob probeert hard te schieten....

Jos van Heel heeft het beste schot in huis...

Zaterdag 18 Juni was het weer eens tijd voor de jaarlijkse senioren en recreanten activiteit. Nadat de jeugd twee weken eerder al hun aflsuiting hadden gehad in Bobbejaanland, mochten ditmaal de ouderen van de club hun kunsten gaan vertonen met een boog en een pijl.

De locatie was ditmaal de Koningsstraat in Tegelen alwaar HBV De Batavieren zijn gehuisvest. Ze vertonen hun kunsten in café Schillings, waar ook wij die avond van de partij waren. Rond zeven uur waren de meeste al aagekomen bij het cafe en hadden al een mooi plekkie gevonden aan de achterkant van de kroeg waar de boogschutbanen zich bevonden. Drie leden van de Batavieren waren al druk in de weer om alles in gereedheid te brengen voor het talent wat zich om hen heen bevond.

Natuurlijk waren er weer een aantal laatkomers, maar toen uiteindelijk ook zij plaats hadden genomen kon het actieve deel van de avond gaan beginnen. Een mooi voorwoord van Ruben, afgemaakt door Andre, twee van de drie organisatoren namens de activiteitencommissie, ging vooraf aan de start van de boogschutwedstrijd. De derde organisator was John Jelles die ook vooral tijdens de barbeque zijn kunsten aan de aanwezigen toonde.

Tijdens het schieten werd langzaam maar zeker deze barbeque in gereedheid gebracht, geleverd door een van de leden van TTC, Wiek Cremers. Tussendoor werd er veel gelachen op de schietbaan en werd een groot aantal mensen vastgelegd op de gevoelige plaat op het moment dat ze wilden schieten. De volgende foto’s zijn een kleine greep uit de redelijk grote collectie, t.z.t. zullen de foto’s wel op internet komen te staan.

Tegen het einde van de wedstrijden, na 5 rondes geschoten te hebben was de barbeque al flink heet geworden. Inmiddels had de activiteitencommissie in de vorm van Ruben en John ook al het eten aan de Zusterstraat opgehaald, waardoor de eerste spiezen, worsten, kipfilets en vispakketjes al verschenen op het ijzeren gevlochten matje. Al snel had iedereen het door en groeide de rij voor de barbeque aan. In een mum van tijd zat iedereen te genieten van zijn of haar gekozen stukje vlees of vis. Ronde twee, drie, vier en voor sommigen zelfs vijf volgde snel totdat iedereen weer met een vol buikje van het zo verdiende gerstenat (of andere drank) kon gaan genieten.

Een perfect moment, dacht Ruben, om de balans op te maken van de dag. Helaas had Ruben geen zin om alle 45 aanwezigen in volgorde van de scores op te gaan noemen, maar beperkte hij zich tot de nummer 1 en de nummer laatst. Geheel tegen de verwachting in zal ik nu eerst de naam van de laatste plaats prijsgeven. Met 25 punten had Petra op het Veld helaas die avond de minste bijelkaar verzameld. Met een speelgoedsetje kan ze nu thuis veel gaan oefenen op het schieten totdat we over een aantal jaren wederom een keer zullen gaan schieten.

De nummer 1 van de avond had een groot verschil aan punten met de nummer laatst. In totaal scoorde Jos van Heel 88 punten meer dan Petra, goed voor 113 punten en de eerste plaats. De vier appels die hij hiermee won, zouden niet voor targetpractice worden gebruikt. Vanuit de redactie van het Plenkske wensen we Jos van harte proficiat met deze overwinning.

Als laatste willen we ook nog de activiteiten commissie bedanken voor het geslaagd organiseren van deze avond.