Sem wint troosttoernooi op LJM in Weert

Sem na afloop met de beker
Sem wint troosttoernooi LJM in Weert

Gisteren deden er vier jeugdspelers van TTC mee aan de derde ronde van de Limburgse Jeugdmasters (LJM). In de ochtend speelden Sem Hermans en Bas Engelen - allebei in de tweede klasse. Bas deed mee onder de vlag van 't Belke, maar werd bij de wedstrijden ook door Wiel Schreurs begeleid.

Sem begon bij de poulewedstrijden wat 'slapjes' en moest toezien dat twee van de drie wedstrijden in vijf games verloren gingen. Als nummer 3 in de poule ging hij door naar de troostronde, waar hij gelukkig weer de slag te pakken kreeg. In de finale was hij niet meer te stoppen (11-8, 11-3, 11-9) en hij kon met een mooie prijs naar huis.

Bas begon sterk. Hij werd eerste in zijn poule en kwam tot in de halve finale van het hoofdtoernooi. In de wedstrijd om plaats 3/4 werd het 9-9 in de vijfde game, maar de derde prijs ging net aan zijn neus voorbij.

's Middags verschenen Juul Nijssen en Stan Hoezen op het Weertse strijdtoneel. Juul begon goed met twee winstpartijen in zijn poule in de eerste klasse, waar hij de vorige LJM nog met lege handen stond. De eerste ronde van het troosttoernooi was het eindstation.

Stan werd tweede in zijn poule in de topklasse, genoeg voor een plaats in de hoofdronde. De kwartfinale ging net in 5 games verloren.

 

Met dank aan Wiel Schreurs voor het coachen van Sem en Bas en het verslag van de ochtend in Weert.