Paul flikt het weer bij de recreanten

Nadat vorige week de clubkampioenschappen voor de senioren en jeugd gespeeld waren, moesten alleen de recreanten (traditioneel op zondag) nog om de titel strijden.

Na een twee magere jaren qua aantal deelnemers, stonden er ditmaal 16(!) recreanten aan de tafels. Naast spelers uit het 1e team waren de uitdagers uit team 2 ook present. Tot aan spelers toe die pas enkele weken een batje ter hand hebben genomen. Van te voren werd gespeculeerd wie de grootste kanshebbers waren. Dat leken toch wel Mark Cremers en Joey Driessen. Benieuwd waren we ook naar Hunor Szeplaki, momenteel in de competitie nog ongeslagen bij TTC2. Zeker was dat Theo Cremers het heel moeilijk zou krijgen zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Viermalig clubkampioen recreanten Paul Hermans kwam met een ingetapete schouder aan de start, hopende dat die het zou houden.

Nadat de Technische Commissie het openingswoord had gedaan kwam gelijk de mededing die keihard insloeg: de nieuwe clubkampioen wordt ook geacht het (dit) stukje te schrijven. Ineens waren er veel spelers ook content met een 2e plek... (maar niet echt). De 16 spelers werden verdeeld over 4 poules van 4. De meeste wedstrijden liepen hier "zoals verwacht". Op één uitzondering na: Job van Eijk, die pas een paar weken tafeltennist, wist oud-clubkampioen Wiel Schreurs in 4 games te verslaan (11-9, 11-9, 8-11, 11-8). Na de poules werd het "echte" schema opgemaakt, met een duidelijke regel (tot aan de finale): Bij 1 verliespartij ga je de herkansing in, bij een 2e verliespartij lig je uit het toernooi.

In de 2e ronde van het hooftoernooi kregen een paar "grote namen" klop: Hunor won van Joey en Thijs tikte Paul de herkansing in. In de laatste ronde van het hoofdtoernooi werden dezelfde Hunor en Thijs ook naar de herkansing verwezen door Mark Cremers en Pascal van Ophoven.  Daarmee stonden de eerste 2 finalisten vast: Mark en Pascal

4 Spelers stonden nog in de herkansing: Joey, Paul, Thijs en Hunor. Maar er was maar plaats voor 2 van deze 4 in de finale. De eerste die een finaleplaats opeiste was Thijs, die vakkundig Joey versloeg. Hunor wist zijn revanche tegen Paul niet te verzilveren, waarbij Paul zich de vierde finalist mocht noemen.

De finale was in een 4-kamp vorm gegoten. Elke speler speelde dus tegen alle drie de anderen. Ronde 1 was Thijs tegen Pascal en Mark tegen Paul. Pascal bleef zijn ongeslagen status behouden door Thijs in 4 games te verslaan. Maar WTF, wat gebeurde daar op de andere tafel?? De eerste game ging verrassend naar Paul (16-14), en ook in de 2e game (11-8) kreeg Mark geen grip op lange noppen van Paul. Beide spelers begrepen niet waarom Mark zijn gevreesde backhand er niet op kreeg. De derde game ging zelfs met 11-4 naar Paul.... DIT had niemand verwacht. 

In ronde 2 kwam de eerste verliespartij van de dag voor Pascal. Mark moest in de eerste game weer langzaam in zijn spel komen en won deze (12-10), maar games 2 en 3 (11-7, 11-6) waren kat in het bakkie. Thijs en Paul hadden die dag eerder tegen elkaar gespeeld, toen won Thijs met 3-1. In de finale kon Thijs dit kunstje niet herhalen, de winst ging ditmaal naar Paul (11-7, 11-8, 11-7). 

Vóór de laatste wedstrijden was er 1 speler met 2 winstpartijen (Paul) en 2 spelers met 1 winstpartij (Mark en Pascal). Thijs was intussen uitgeschakeld voor de titel. De wedstrijd Mark tegen Thijs (11-3, 11-9, 11-4) was voor Thijs echt teveel van het goede, hij was he-le-maal kapot. Bij Paul tegen Pascal bleef het voortvarend gaan voor Paul. De eerste game was voor hem (11-8), maar bij het laatste punt van die game schoot het in zijn kuit. Bij elke poging het been op te tillen bleef de kuitkramp terugkomen. Na een minuutje blootsvoets op de koude vloer hebben gestaan was hier het volgende probleem, hoe de sok weer aan te krijgen (been moet gebogen worden). Nadat dit uiteindelijk gelukt was hervatte Paul de wedstrijd. Maar Pascal rook bloed en tikte de balletjes precies op de plaatsen waar -de nog minder soepel als normaal bewegende- Paul ze niet wilde hebben. Geen excuus, er stond iets op het spel!! Pascal won de volgende 3 games (7-11, 8-11, 6-11) en de wedstrijd. 

Zo waren er 3 spelers met 2 overwinningen en moesten de games geteld gaan worden: Mark 6 gewonnen, 3 verloren, Pascal 6 gewonnen, 5 verloren, Paul 7 gewonnen, 3 verloren

En daarmee was Paul Hermans voor de vijfde keer in de historie clubkampioen recreanten van TTC. Mark Cremers eiste de tweede plaats op terwijl Pascal van Ophoven 3e werd. De uitgebluste Thijs Deckers viel net buiten de prijzen en werd vierde.