Landgraaf Toernooi 2016: Hay redt Tegelse eer....

Hay redt Tegelse eer

Finale Landgraaftoernooi Categorie B

Op zaterdag 9 januari jongstleden startte Mark de auto rond 8:15 om hem vervolgens weer op dezelfde oprit te parkeren om 02:15, na 18 uur op pad te zijn geweest met Hay van Dosselaar en Ron Giesen voor het Landgraaftoernooi 2016. Gerard van de Kerkhof maakte het kwartet Tegelnaren compleet in Landgraaf. Hay was de enige die in de prijzen viel met een 2e plek in Categorie B. De prestaties van de overige drie kemphanen mogen echter ook genoemd worden.

Het toernooi begon met de, inmiddels, traditionele toespraak van Paul van de Laar, die vervolgens ook de toernooi-indeling hardop voorlas. Het toernooi was ingedeeld in 4 categorieen, die helemaal volgens rating waren ingedeeld. Zoals eerder gezegd was Hay in Categorie B ingedeeld en de overige drie deelnemers aan Tegelse zijde mochten hun kunsten vertonen in Categorie A. Er werd in eerste instantie gestreden om een rangschikking in een poule van 6 deelnemers. De nummers 1 tot en met 3 zouden het hoofdtoernooi gaan spelen en de nummers 4 tot en met 6 plaatsten zich voor het afvalschema voor de ‘toernooi-vullers’.

Om 10:00 startten de poulewedstrijden in alle categorieen. De heren in Categorie A waren alledrie in een andere poule ingedeeld en Ron en Gerard wisten beiden hun eerste twee partijen winnend af te sluiten al moest Ron daar wel aardig wat matchpoints voor wegwerken. Ondanks dat Mark goed speelde trok hij, meer dan een keer, aan het kortste eind in zijn eerste twee wedstrijden en al snel bleek hij dan toch aan de goede kant van de score te zitten. Het waren namelijk Ron en Gerard die uiteindelijk het hoofdtoernooi wisten te halen, ondanks een aantal nederlagen, waarvan sommige verassend en sommige verwacht. Wanneer Mark meer gewonnen zou hebben, had TTC geen troef meer in het toernooi gedeelte voor de ‘vullers’. Hij sloot de poule dan ook af met heel veel gespeelde games, maar zonder een winstpartij, om maar zeker te zijn van zijn plek aan de onderkant.

In de tussentijd won Hay de ene na de andere wedstrijd in zijn poule en plaatste zich gemakkelijk, ondanks verlies in zijn laatste wedstrijd tegen Niek Boymans Sr., als de nummer 1 voor het hoofdtoernooi in de B-categorie. Op dezelfde wijze vervolgde hij zijn weg in het afvalschema, de ene overwinning na de andere werd deskundig binnengesleept. Het was dan ook uiteindelijk geen verassing dat hij zich op een gegeven moment in de finale bevond. In deze wedstrijd moest Hay het opnemen tegen Marcel Schlenter, een oude bekende. Hay begon erg goed aan de wedstrijd en trok de eerste game naar zich toe, maar, mede door de service van Marcel, verloor de volgende game. Game 3 en 4 leverde precies hetzelfde resultaat op en in de 5e game wist Marcel, na een mooie wedstrijd, beslag te leggen op plek 1 en moest Hay genoegen nemen met plek 2.

Het hoofdtoernooi in Categorie A begon en zowel Ron en Gerard wisten hun wedstrijden te winnen. Vervolgens kon Ron het, in de kwartfinale, niet bolwerken tegen Dave Korpershoek (TTV Heerlen) en daarmee kon hij de douche opzoeken. Gerard wist wel door te dringen tot de halve finale maar vond zijn meerdere, die dag, in Dani Heesbeen, die uiteindelijk in de finale genoegen moest nemen met plek 2, aangezien een ontketende Dave het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Mark baande zich ook een weg naar de halve finale, door onderweg revanche te nemen op Bernd Cords (voor de verloren laatste competitiewedstrijd afgelopen seizoen) en zich te ontdoen van Benoit Coumans. In die halve final kwam hij Tim Keren weer tegen en na 45 minuten tafeltennis stond er wederom 3 – 2 op het score bord in het nadeel van Mark, gelijk aan de uitslag van de poule-wedstrijd. Uiteindelijk wist Tim ook de beste ‘vuller’ te worden.

Na de sportieve aangelegenheid deed iedereen zich tegoed aan het verzorgde koud en warm buffet en aan de nodige drankjes met en zonder alcohol. Er werd natuurlijk veel bepraat en geheel nieuwe competitievormen opgezet, maar rond 0:30 werd dan toch uiteindelijk koers naar Tegelen gezet, aangezien alle nog aanwezige mensen toch wel een beetje moe begonden te worden. Vanaf hier wil ik de organisatie van het toernooi, Paul, Marcel en Frank hartelijk danken voor hun inzet. De mogelijkheid bestaat dat we de komende jaren moeten overslaan, maar als de agenda het toelaat zullen we zeker weer van de partij zijn!