Jules Noten behaalt 2e plaats op Limburgse Jeugd Masters

Jules Noten wordt 2e in de 2e klasse op de LJM in Heerlen

Op zondag 10 maart was de 3e ronde van de Limburgse jeugdmasters. In de ochtend stonden 3 Tegelse deelnemers aan de start in het toernooi in Heerlen. Alle 3 overleefden ze de poules, waarbij een plaatsje in de hoofdronde was verzekerd. In diezelfde hoofdronde moesten 2 Tegelse spelers tegen elkaar in de 1/8 finales: Jules Noten en Juul Nijssen, waarbij de Jules met de langste voornaam (vrij eenvoudig) aan het langste eind trok. Juul Nijssen was na deze nederlaag uitgeschakeld. Borre Hermans wist in die 1/8 finales van Koen  (Red Stars Venray) te winnen.  In de 1/4 finales kon Borre het tegen "angstgegner" Mel (Westa) net niet waarmaken en moest haar feliciteren. Jules Noten ging gestaag door en won ook de 1/4 en de 1/2 finale, weliswaar in vijf games, maar de buit was binnen. In de finale moest hij tegen Sophie Kessels (Destatec Swalmen). Ooit had Jules al eens van Sophie gewonnen, maar dit keer lukte het niet. Sophie pakte de eerste plaats en Jules Noten knap tweede. De bijbehorende bokaal werd dus mee naar Tegelen genomen.

's Middags mochten Anson, Dido, Stan en Xam nog aantreden. Anson werd eerste in zijn poule en bereikte dus alweer de hoofdronde in de eerste klasse. Hier moest hij in de eerst ronde zijn meerdere erkennen in Luc Saris, al waren de verschillen erg klein.

Dido, Stan en Xam haalden in de topklasse ook allemaal de hoofdronde. Stan werd zelfs eerste in zijn poule. Dit had ook als gevolg dat hij in de eerste wedstrijd van de hoofdronde tegen Xam uitkwam. Stan was de TTC'er die verder mocht en trof hierna Björn van 't Belke, de teamgenoot van Dido. Waar in de vorige wedstrijd vaststond dat er een TTC'er ging winnen, zou het deze wedstrijd zeker een Belfeldenaar gaan worden. Stan kon het Björn nog wel lastig maken, maar moest uiteindelijk zijn plaatsgenoot de eer gunnen.

Dido begon in de hoofdronde tegen Jasper Rademaekers en moest na 5 games het hoofd buigen. Na de twee succesvolle troostrondes in de vorige LJM's is het bereiken van de hoofdronde weer een stap omhoog.