Jules Holtman wint ranglijsttoernooi in Nijmegen

Jules Wint Ranglijstoernooi Nijmegen

Ranglijsttoernooi Nijmegen

Daantje, Jules en Xaveria reisden af naar Nijmegen om een ranglijsttoernooi te spelen. Daantje en Xaveria deden mee aan het ranglijsttoernooi voor spelers met een B-licentie en Jules deed mee met de welpen D.

Daantje speelde een erg sterke poulefase. Ze wist te winnen van vier van de vijf spelers. Hierbij had ze een vijfsetter nodig, waarin ze met een paar mooie rally’s wist te winnen. De rest van de wedstrijden verliep in 3-0 waarin Daantje bijna elke keer aan het langste eind trok. Ze werd tweede in de poule en daarna mocht ze in de hoofdronde tegen Lisa Mattheij spelen. Haar tegenstandster wist toch heel erg tactisch te spelen waardoor Daantje zich helaas niet genoeg kon weren.

Xaveria speelde vandaag ook erg goed. Haar tegenstanders komen allemaal uit in de landellijke competitie. Ten opzichte van de vorige keer wist ze het de tegenstandsters steeds moeilijker te maken. Ze verloor maar net van Ruby Tangerman, die bij de junioren die dag het toernooi won. Toch ging ze door naar het troosttoernooi. In de volgende ronde verloor ze maar net van Kimberley Scholten.

Jules startte de dag wat zwakker. Hij had niet zo’n sterke poule en daardoor was het voor hem een koud kunstje om eerste te worden in de poule. Hij kwam in het hoofdtoernooi terecht en de eerste wedstrijd won hij makkelijk. Hierna mocht hij het tegen Barry Berben opnemen. Aangezien zij wel vaker samen trainen in Wessem was het een te ‘lieve’ wedstrijd. Xaveria werd opgeroepen als coach en met succes. Nadat Jules met 0-2 achterkwam, wist hij dat hij hard zou moeten vechten om door te kunnen naar de volgende ronde. Hij ging, ondanks dat hij zijn kop een beetje liet hangen, steeds beter spelen. In de vijfde set trok hij aan het langste eind en deze game won hij met 11-5.

In de volgende wedstrijd kwam hij uit tegen Mads Oomen. De wedstrijd was erg wisselvallig en Jules deelde rake klappen uit met gameuitslagen als 11-1 en 11-3. Toch rekte Mads het tot een vijfde set. In de vijfde set wist Jules met 11-9 de wedstrijd te beslissen.

Jules stond toen in de finale waar Colin Ligt zijn tegenstander was. Jules wist met pieken en dalen te spelen en er kwam een mooie wedstrijd uit voort. Het waren twee tegenstanders die erg aan elkaar gewaagd waren. Jules won uiteindelijk in een vijfde game met 11-8 de finale en daardoor mag hij zich nu de winnaar van de Welpen D noemen. Door deze prachtige overwinning mag hij zich nu ook een trotse bezitter van een A-licentie noemen. Aan het einde van deze dag stond Jules zelfs met een mooie, trotse glimlach op de foto!

We bedanken Mario, Twan en Wim voor de begeleiding. Toch nog een klein complimentje voor Xaveria, voor het sturen en coachen van Jules. Wij hebben met z’n allen genoten van deze sportieve dag. We hopen dat iedereen nog een fijn weekend heeft en we kunnen met z’n allen zeggen dat we heel erg trots zijn op onze ‘kleine Jules’. Tot de volgende keer allemaal.