Jules Holtman Limburgs Kampioen 1e Klasse

Afgelopen zaterdag, 16 januari 2016, reisden 4 deelnemers af naar Panningen om aldaar de Limburgse Kampioenschappen te spelen. Helaas moesten Dido Giesen en Melissa Janssen verstek laten gaan wegens omstandigheden. Vol goede moed vetrokken Marlou Gorgosz, Daantje Lommen, Jules Holtman en Niels Jenniskens richting het toernooi om aldaar de spreekwoordelijke potten te breken. Zoals de titel al doet vermoeden wist Jules zich te spelen naar de ereplek in de 1e klasse. Samen met Daantje, in het dubbeltoernooi, wist hij nog een beker in de wacht te slepen door 2e te worden.

Enkel

Het enkeltoernooi begon met de strijd in de poulefase. Deze ronde werd door de deelnemers met wisselend succes afgelegd. Niels, uitkomend in de topklasse, begon erg sterk in de eerste wedstrijd, maar wist vervolgens dit niveau niet vast te houden en verloor de overige wedstrijden. Even later bleek dat de lichamelijke gesteldheid van een dusdanig laag niveau was, dat hij, wegens ziekte, het toernooi moest verlaten. Jules en Daantje kwamen beide uit in de 1e klasse. Jules, die een paar rating punten te kort kwam voor een plek in de topklasse, won al zijn wedstrijden in de poule soeverein. Daantje had duidelijk meer moeite in haar poule en kwam niet verder dan plek 4. Marlou mocht haar kunsten vertonen in de 3e klasse, helaas kwam ze in de poule niet verder dan een 3e plek.

In de vervolgrondes van het enkelspel wist Jules, in de vervolgpoule van het A-toernooi, wederom de eerste plek te veroveren. Daantje legde hetzelfde resultaat op de tafel in het B-toernooi, zich daarmee revancherend voor de minder goede prestatie in de eerste poule. Marlou had moeite met het vinden van haar vorm in het enkelspel en wist in deze vervolgronde helaas niet de benodigde plek te behalen die recht zou geven op vervolg in het enkelspel.
In de halve finale wist Jules wederom de wedstrijd winnend af te sluiten en ook de tegenstander in de finale moest eraan geloven. Met dit resultaat mag Jules zich dus een jaar lang Limburgs Kampioen noemen in de 1e klasse. Daantje vond haar waterloo in de halve finale van het B-toernooi.


Dubbel

Daantje en Jules vormden samen een dubbel en ze kwamen uit in de 1e klasse. In de poulefase wisten ze, al zij het met veel moeite, uiteindelijk de 1e plek te bemachtigen. Bij afwezigheid van maatje Melissa moest Marlou het dubbeltoernooi spelen met gelegensheidspartner Miguel van Houten. Ondanks dat ze nog nooit samen hadden gespeeld wisten ook zij de toppositie in de poule te veroveren.

Het resultaat van Daantje en Jules in de poule leidde hen direct naar de finale. In deze finale dolven zij het onderspit en moesten ze genoegen nemen met plek 2. 

Helaas konden Marlou en Miguel het kunststukje van de poule in de vervolgronde niet herhalen. Een ongelukkige loting in deze ronde tegen de latere winnaars van het dubbeltoernooi was hier misschien mede debet aan. Desondanks hebben ze, als niet ingespeeld dubbel, een puike prestatie geleverd.

Uitslagen

De uitslagen zijn in hun volledigheid na te lezen op de volgende website: https://www.tafeltennis-live.nl/