Jules en Danique behalen prijzen op Limburgse Kampioenschappen

Clubkampioenschappen Junioren 2013 A - Poule E

Clubkampioenschappen Junioren 2013 A - Poule E

Afgelopen zaterdag werden de Limburgse kampioenschappen voor de jeugd gehouden in Panningen, zoals de afgelopen jaren al het geval was. Voor dit toernooi hadden zich 8 jeugdleden aangemeld. Om 8 uur 's morgens stonden er echter 7 jeugdleden klaar om opgehaald te worden in de zaal: Arne Reijntjes, Jelko Bongaerts, Jeffrey Ramaekers, Xaveria Vossen, Danique Peeters, Yri Persijn en Jules Holtman. Wegens een blessure moest Bjorn zich, net als een week eerder bij de clubkampioenschappen, helaas afmelden voor dit toernooi. Voor de meesten begon het toernooi om 9:00, alleen Jelko en Arne mochten later aan het kampioenschap beginnen, de tijd werd zeer goed opgevuld met het coachen van hun clubgenoten. Wederom een aanwijzing voor de steeds hechter wordende jeugdgroep, wat natuurlijk een zeer gezonde ontwikkeling is. In de poules wisten Yri, Xaveria en Jules zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.Yri deed dit met een ongeslagen eerste plaats in de poule, terwijl Xaveria en Jules tweede werden.Danique en Jeffrey werden beide 3e in hun poules en daarmee belandden ze in het troosttoernooi. Vervolgens werd er gedubbeld, maar dit leverde geen aansprekende resultaten op.

In de middag begonnen Jelko en Arne aan hun poules. Dit ging zeer voortvarend voor Jelko, hij won zijn poule en plaatste zich voor het hoofdtoernooi. Arne had een mindere dag en moest genoegen nemen met een plaats in het troosttoernooi.In de vervolgrondes werden Jeffrey, Arne en Xaveria al snel uitgeschakeld, al kwamen ze allemaal minstens 1 ronde verder. Jelko strandde in de kwartfinale van het hoofdtoernooi, hij verloor van de latere nummer 2.

Danique en Jules wisten echter wedstrijd na wedstrijd te winnen, al ging het soms met moeite, daarmee zweetdruppels toverend op de voorhoofden van Rins en Mark die de hele dag aanwezig waren om de spelers te voorzien van de broodnodige tips. Ook de toegstroomde ouders kregen klamme handen van de veelal spannende wedstrijden die hun kinderen speelden. Beide spelers drongen door tot de finale! Op weg naar de finale werden zelfs gamepunten weggewerkt; Jules kon zelfs tot tweemaal toe een 6-10 achterstand ombuigen en de game winnen.

In de finale kwam Danique al snel met 0-2 achter, maar toonde vervolgens haar strijdlust en wist een 5e game uit het vuur te slepen, die ze helaas aan de tegenstander moest laten. De finalewedstrijd van Jules ging gelijk op en, evenals in de wedstrijd van Danique, een vijfde game zou bepalen wie limburgs kampioen zou worden. In een spannende game dolf Jules helaas het onderspit. Desalniettemin mochten de prestaties er wezen, evenals van alle andere deelnemers van TTC.

 Graag wil ik de organisatie van de Limburgse kampioenschappen hartelijk danken voor de goede organisatie van het toernooi. Johan Peeters en Ron Giesen maken hun opwachting bij dit toernooi bij de senioren, dat op de zondag gespeeld wordt.