Joey Driessen en Jules Holtman Dubbelkampioen 2012

Winnaars Dubbelkampioenschappen 2012

Afgelopen zaterdag werden de jaarlijkse dubbelkampioenschappen bij TTC gespeeld. Nadat het vorig jaar helaas niet kon doorgaan, was er dit jaar wel genoeg animo en ruimte om het toernooi te organiseren. Uiteindelijk hadden zich 24 spelers opgegeven en wisten er 23 de weg naar de zaal te vinden. Dit betekende dat supersub John Jelles zich met volle overgave kon focussen op de exploitatie van de bar en het toernooi van start kon gaan met de 22 overgebleven spelers, resulterend in 11 dubbels.

Nadat iedereen ruim de tijd had gehad om in te spelen, mede dankzij wat initiele problemen in de IT sfeer, kon de loting van de dubbels beginnen. Daartoe werden alle spelers in 4 groepen verdeeld gebaseerd op sterkte. De sterkste spelers zouden zo een dubbel vormen met de minst sterke spelers en ook groepen van sterkte 2 en 3 werden met elkaar geloot. Al met al leverde dit de volgende dubbels op: 

Joep van Leispig / Raff Derks

Xaveria Vossen / Jeffrey Ramaekers

Jelko Bongaerts / Yri Persijn

Bjorn Hutgens / Vitaly Glebov

Mark Cremers / Melissa Janssen

Joey Driessen / Jules Holtman

Patricia Bannitza / Evangelia Gklempova

Bas Nelissen / Joey Janssen

Ruben Spruytenburg / Senna

Danique Peeters / Sef Timmermans

Arne Reijntjes / Djo Denissen

De dubbels werden verdeeld over een poule met 6 dubbels en een poule met 5 dubbels. In deze poules werden erg leuke wedstrijden gespeeld en werd er veel gelachen door sommige onwaarschijnlijke ballen die gespeeld werden en door de af en toe grappige fouten die gemaakt werden. Naarmate de wedstrijden vorderde werd al duidelijk wie de sterkste dubbels in de poules waren. De eerste twee van elke poule zouden samen in een finale poule van vier dubbels bepalen wie de dubbelkampioen wordt van 2013. Er waren in elke poule twee koppels die afgetekend op de eerste twee plaatsen eindigde. In de poule met 6 koppels waren dit de combinaties Mark / Melissa (1) en Danique / Sef (2), in de andere poule bezette Joey en Jules de eerste plaats, gevolgd door Arne en Djo. 

De overige koppels (op gelijke plaatsen geeindigd in de twee poules) speelden onderling nog een wedstrijd om een uiteindelijk volwaardige rangschikking te verkrijgen. In de finale poule bleken Joey en Jules het sterkste dubbel te hebben, veelal te danken aan de jonge Jules die uitermate goed speelde en het spelletje steeds meer door begint te krijgen. Het was vooral aan hem te danken dat het koppel als sterkste uit de bus kwam en zich troonde tot dubbelkampioen van 2013. De tweede plaats was weggelegd voor het jeugdige koppel Arne en Djo, waarbij ook gezegd mag worden dat ook Djo erg goed uit de bus kwam, de meer ervaren Arne bleek een goede partner en ze maakte het Joey en Jules nog erg moeilijk in de laatste wedstrijd van de finale poule. Eveneens in de laatste wedstrijd werd het pleit beslecht om de 3e en 4e plaats. In deze wedstrijd tussen Mark / Melissa en Danique / Sef wist het eerstgenoemde team de 3e plaats te bemachtigen, daarmee Danique en Sef verwijzend naar plaats nummer 4. De totale rangschiking van de dag werd daarmee als volgt. 

1  

2

3

4

5

6

Joey Driessen / Jules

Arne / Djo

Mark Cremers / Melissa

Danique / Sef

Bjorn / Vitaly

Ruben / Senna

7   

8

9

10

11

Jelko / Yri

Bas / Joey

Xaveria / Jeffrey

Patricia / Evangelia

Joep / Raff


Voor de eerste drie plaatsen was er een unieke TTC prijs, een beker met het opdruk van TTC en een de tekst herinnerend aan deze dubbelkampioenschappen en de behaalde plek waarruit elke morgen een heerlijk kopje thee (of iets anders natuurlijk) gedronken kan worden.

Nadat de prijzen uitgereikt waren, werden de tafels in een mum van tijd opgeruimd en kwamen de pionnen en de voetbal tevoorschijn om de laatste energie uit het lichaam te persen. De Technische Commissie kon eindelijk weer eens terugkijken op een geslaagd dubbeltoernooi, alhoewel het aantal senioren / recreanten nog wat opgekrikt mag worden. Alle dank gaat uit naar Joep en Joey die de organisatie in handen hadden en ook John Jelles voor het werk in en om de kantine.

De volgende toernooien betreffen de clubkampioenschappen die spoedig zullen volgen, zoals al eerder gemeld; mocht je je hiervoor nog niet hebben opgegeven, doe dat dan zo snel mogelijk om zo je plaats in het belangrijkste toernooi van de club veilig te stellen. Alvast heel veel succes en plezier gewenst tijdens deze toernooien en denk ook eens aan het bijwonen van een van de clubkampioenschappen van de andere afdelingen binnen de club!