Jeugd presteert goed op de Limburgse Kampioenschappen

Jelko en Jules

Djo

Op zaterdag 11 januari reisde TTC met maar liefs 13 jeugdleden af naar Panningen voor de Limburgse Kampioenschappen. Pascal, Rins, Mario, Jeroen en Mark gingen mee voor de coaching en het resultaat mag er dan ook zijn.

De ochtend startte om 9.00 uur met een poulefase. In de tweede klasse speelden Jelko en Xaveria hun poulefase. Jelko met iets meer succes dan Xaveria. Jelko wist tweede te worden in de poule en hij plaatste zich daarmee voor de vervolgpoule in de tweede klasse A. Xaveria wist een partij te winnen, helaas waren er drie spelers die een partij hadden gewonnen en zo kwam Xaveria op de vijfde plaats terecht. Zij ging door naar de tweede klasse B.

In de derde klasse speelden Natasha, Danique en Jules. Natasha en Danique werden allebei derde in de poule waardoor ze door waren naar de derde klasse B en Jules wist knap tweede te worden waardoor hij doorging naar de derde klasse A.

In de vierde klasse speelden Roel, Yri, Djo, Daantje en Marlou. Marlou liet zien dat ze erg sterk was in de beginpoule en ze ging met een mooie eerste plaats door naar de vierde klasse A. Ook Yri, Roel en Daantje mochten door naar deze klasse door een tweede plaats te behalen. Alleen Djo moest nog even toegeven aan het hoge niveau en hij ging door naar de tweede klasse B.

In de vijfde klasse speelden Melissa en Joey. Melissa werd knap eerste in de poule en ging hiermee door naar de vijfde klasse A en Joey had wat minder geluk en hij moest zich later gaan bewijzen in de vijfde klasse B.

Rond 11.10 mocht Arne eindelijk aan zijn poulefase beginnen. Arne speelde erg sterk ondanks dat het niveau heel erg hoog voor hem was. Hij wist zelfs te winnen van Steven Ho. Toch eindigde hij op een derde plaats en daarmee ging hij door naar de eerste klasse B.

Daarna konden we verder met een nieuw onderdeel in de Limburgse Kampioenschappen. Normaal gesproken zou er na de beginpoule een knock-outsysteem volgen. Dit was deze keer echter niet het geval. Alle spelers/speelsters belandden opnieuw in een poule en wanneer je in deze poule eerste werd, ging je door naar een knock-outsysteem. Afhankelijk van hoeveel deelnemers er in je klasse waren kwam je terecht in de achtste-, kwart- of zelfs halve finale.

In deze poulefase vielen veel TTC´ers af. Xaveria, Daantje, Marlou, Yri en Roel moesten genoegen nemen met een tweede plek. Arne, Natasha en Joey moesten genoegen nemen met een derde plek.

Jelko, Djo, Jules, Melissa en Danique behaalden wel de eerste plaats in de vervolgpoule. Danique moest kort na haar poulefase gelijk de achtste finale spelen. Helaas ging ze veel te gehaast van start waarna ze met 0-3 verlies toch terug moest gaan naar de tribune.

Melissa liet wat mooie partijen zien. Ze won maar liefst vijf wedstrijden aan een stuk. Hierna moest ze tegen Yentl spelen van Kluis en hier wist ze net niet genoeg punten binnen te krijgen om naar de halve finale te gaan.

Jelko, Djo en Jules volgden allemaal dezelfde route naar het einde van deze toernooidag. In de vervolgpoule werden ze allemaal eerste waarna ze alledrie de halve finale mochten spelen.

Jelko speelde de halve finale tegen Kas van Oost. Een spelertje die net nog een maatje te groot was voor onze geblesseerde Jelko. Jelko speelde de wedstrijd erna tegen Ysabelle van der Linden en hij wist net niet te winnen.

Jules speelde de halve finale tegen Sterre Reinders. Sterre liet zien dat ze duidelijk sterker was en zo moest ook Jules voor de derde plek strijden. Ook hij wist uit deze laatste partij niet meer te halen.

Djo speelde de halve finale tegen Niels Remmen. Niels mocht wel van alle hoeken van de tafel genieten maar helaas was dit niet genoeg. Daarna mocht Djo nog een keer tegen Jordy van Graven spelen. In zijn beginpoule verloor hij hier met 3-0 van. Deze keer wist hij het toch nog spannend te maken en helaas verloor hij met 3-1 toch de wedstrijd.

Jelko, Jules en Djo behaalden allemaal de vierde plek. Jelko en Jules in de hoofdronde waardoor ze een mooie beker veroverden en Djo in de troostronde waardoor hij een mooie medaille om zijn nek gehangen kreeg. Na een lange dag zijn we trots op onze drie prijswinnaars en zij kunnen met een tevreden blik terugkijken op dit toernooi.

We bedanken alle coaches, supporters en aanhang vanaf de trinbunes en we hopen dat we de volgende keer weer met zoveel speler/speelsters naar een toernooi mogen afreizen.