Jeugd actief op toernooien

TTC wint de verenigingsbeker bij de LJM-finale

De afgelopen maanden is onze jeugd weer actief geweest op diverse tafeltennistoernooien. Op de valreep van dit seizoen nog snel een terugblik.

Limburgse jeugdmasters

Het mooiste was misschien wel dat zes van de acht spelers de finale bereikten van de Limburgse jeugdmasters op 19 mei. Dit resulteerde erin dat TTC de verenigingsprijs in ontvangst mocht nemen. Er waren natuurlijk ook persoonlijke successen. Zo behaalde Jules Noten de tweede plaats in de tweede klasse, waar Juul Nijssen de tweede plek in het troosttoernooi bemachtigde. Xam werd de winnaar van het troosttoernooi in de topklasse.

In de aanloop naar deze finale waren er op 7 april in de vierde ronde van de LJM ook enkele opvallende prestaties. Zo won Stan de tweede prijs in de troostronde van de topklasse. Dido wist in deze klasse zelfs door te dringen tot de halve finale van de hoofdronde door teamgenoot Björn (van 't Belke) te verrassen. In de halve finale was ze echter niet meer opgewassen tegen de andere teamgenoot - Boyd - die vervolgens ook de finale won. Anson speelde ook sterk en bereikte de halve finale van de eerste klasse.

NJK-A

Het weekend vóór de LJM-finale werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen gespeeld. Op zondag 12 mei speelde de jeugd met een A-licentie, waaronder Dido en Daantje. Dido haalde bij de meisjes pupillen de kwartfinale bij het enkelspel en in het dubbel bereikte ze samen met Marijn Schipper de halve finale. Daantje kwam bij de meisjes junioren in het enkelspel niet door de poulefase heen. Bij het dubbelspel was de halve finale het eindstation.

Daantje op het NJK-A in Nijmegen

Dido op het NJK-A in Nijmegen
Dido op het NJK-A in Nijmegen
Daantje op het NJK-A in Nijmegen
Daantje op het NJK-A in Nijmegen
Overzicht van het NJK-A in Nijmegen. Op de voorgrond Dido tijdens de halve finale van het dubbelspel.
Dido op het NJK-A in Nijmegen

Jeugdranglijsttoernooi in Soest

Jasmijn en Xam deden op 17 februari mee aan het jeugdranglijsttoernooi in Soest. Jasmijn bereikte hier de halve finale in een gecombineerde groep van kadetten en junioren! Xam werd derde in zijn poule bij de jongens kadetten. Dat was voor hem nét te weinig voor het bereiken van de hoofronde.

Jeugd Challenge Finale

In een iets minder ver verleden werd de finale van de Jeugd Challenge gespeeld, de laatste ronde van de toernooicyclus voor beginnende spelers. Voor TTC waren Sem en Moreno naar Geleen afgereisd. Sem speelde zijn allereerste toernooi en werd meteen in het diepe gegooid in de eerste klasse. Dit ging hem ook nog eens heel goed af. Volgens de verhalen hadden de twee ook nog eens een bijzonder leuke dag.

NJM Finale

Dido en Daantje hadden de finale van de Nederlandse Jeugdmeerkampen bereikt, die in het weekend van 8 en 9 juni werden gespeeld. Een select gezelschap van twaalf spelers per leeftijdcategorie mochten in Panningen uitmaken wie de beste was. Meedoen is hier al een bijzondere prestatie. Daantje speelde bij de meisjes junioren en werd uiteindelijk achtste - een paar plaatsen hoger dan waar ze op had ingezet. Ze zorgde nog bijna voor een sensatie tegen de uiteindelijke winnares Dobrila Jorguseska. Dido wist bij de meisjes pupillen zelfs een zesde plaats te bemachtigen.

B-jeugdkwalificatietoernooi

Als een van de laatste toernooien was er op 15 juni nog het B-jeugdkwalificatietoernooi in Aalsmeer. Stan en Xam waren beiden van de partij bij de jongens junioren. Met name Xam was goed op dreef en hij kwam in zijn eerste jaar bij de junioren al heel dicht bij het behalen van een B-licentie.

NTTB Jeugdcup

Op dit moment is Dido in Papendal op de NTTB Jeugdcup om samen met de rest van de Limburgse delegatie een mooie prestatie neer te zetten. Hierover later vast meer. Hopelijk is TTC volgend seizoen weer zo goed vertegenwoordigd op de diverse jeugdtoernooien. Maar eerst natuurlijk een welverdiende vakantie!