Jeugd 1 promoveert naar landelijk B!

TTC 1 Kampioen!

Arne tijdens de laatste wedstrijd

Arne, Niels en Jules hebben afgelopen weekend een unieke prestatie neergezet door kampioen te worden in de landelijke C-klasse. Zij gaan de geschiedenis in als het allereerste jeugdteam van TTC dat promoveert naar de landelijke B-klasse! Op de laatste speeldag behaalden de jongens een 7-3 thuisoverwinning op TCB 1, waardoor ze hun vier punten voorsprong op Bit.nl 1 vasthielden en kampioen werden in hun poule.

In de jaren '90 speelde het eerste jongensteam ook diverse seizoenen landelijk C. In de najaarscompetitie van '96 doet het vaandelteam bij de jeugd zelfs mee om de titel in deze klasse, maar uiteindelijk komt het team vier punten te kort. Dichter bij promotie naar landelijk B is TTC nooit gekomen. Tot nu dus! Onze nieuwe helden beginnen hun avontuur precies een jaar geleden. Jules en Niels debuteren dan in het eerste jeugdteam en met Rins als vaste coach wordt meteen de titel in de hoofdklasse gepakt. Afgelopen voorjaar, in hun eerste competitiehelft in de landelijke C-klasse, eindigen de jongens nog op een respectabele derde plaats.

Dit seizoen begint het team direct met een sterke 8-2 overwinning tegen Heerlen. Vanaf de tweede speelronde komen ze aan kop in de poule en laten de concurrentie gedurende deze competitie niet dichter dan drie punten naderen. Halverwege de competitie lijkt Lybrae Heerlen 1 nog de belangrijkste rivaal. De Heerlenaren hebben echter een matige tweede helft, terwijl TTC en Bit.nl gas bijgeven en ieder weekend nagenoeg dezelfde uitslagen neerzetten. De afstand tussen TTC en het team uit Ede bedraagt uiteindelijk vier punten in het voordeel van TTC, exact hetzelfde als vijf wedstrijden terug.

Door dit kampioenschap zal TTC 1 op 30 januari zijn debuut maken in de landelijke B-klasse. Arne begint dan ook aan zijn laatste competitie bij de jeugd. Al vanaf seizoen 2011/2012 is hij een vaste waarde in het eerste jeugdteam, maar hij zal komend jaar het stokje als teamoudste moeten doorgeven aan de 14-jarige Niels. Als zijn tijdperk als “Mister TTC 1” bij de jeugd voorbij is, kan hij eindelijk gaan beginnen om aan de antieke stoelpoten van de “Misters TTC 1” bij de senioren te gaan zagen…