Jack Brokmann wederom Clubkampioen in 2019

Alle prijswinnaars op de clubkampioenschappen van de senioren

Afgelopen zaterdag (eerste zaterdag van het nieuwe jaar) werden, traditioneel, de clubkampioenschappen voor de senioren georganiseerd door de Technische Commissie. Het unieke aan deze editie was dat hij eenmalig in de tijdelijke zaal aan de Breuken zou plaatsvinden. Toch ontbraken er veel namen bij deze editie om verschillende redenen, blessures, andere verplichtingen, vakanties, etc. Dit leverde uiteindelijk het schamele deelnemersveld op van 11 kemphanen, waaronder te terugkeer van John Jelles. Hij nam al sinds 2012 niet meer deel aan het interne gevecht, maar trok dit jaar toch weer de stoute schoenen aan. Vanwege het magere aantal spelers heeft de Technische Commissie besloten het meest eerlijke systeem toe te passen en het kampioenschap te bepalen middels een 11-kamp. Naast John Jelles streden ook Jack Brokmann, Mark Cremers, Bas Nelissen, Rik Houx, Daantje Lommen, Arne Reijntjes, Joep van Leipsig, Jeffrey Ramakers, Wim Rijks en Diego Frings om de felbegeerde titel.

Na 8 van de 10 wedstrijden tekende de eindrangschikking zich al voorzichtig af. Het bleek dat de plekken 1 en 2 al vergeven waren aan Jack of Mark, die beiden niet meer achterhaald konden worden door de rest van het deelnemersveld. Plek 3, op dat moment bezet door Daantje, kon nog worden bedreigd door Rik. In ronde 9 verloor Rik echter zijn wedstrijd tegen Jack, ondanks een puike partij waarin Jack tot het gaatje moest (11-9 in de 5e game!), en werd de 3e plaats van Daantje ook niet meer bedreigd. Een super prestatie van het jonge talent, aangezien ze, op weg naar die 3e plek, veel gelouterde spelers wist te verschalken en zelf uiteindelijk alleen maar verloor van Jack en Mark.

Ook de strijd om de beker voor de eerste doucher was dit jaar niet heel erg spannend. Al vanaf het begin maakte Diego duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op die geweldige aanmoedigingsprijs. Uiteindelijk liet hij er ook geen gras over groeien en verzekerde hij zich, met 0 gewonnen wedstrijden, van de laatste plek in de rangschikking.

Hoogtepunten van de finale tussen Jack Brokmann en Mark Cremers

In de finale wist Jack in een mum van tijd een voorsprong van 2 games te pakken en ook in de 3e game werd het al snel 6 – 2 in het voordeel van de 18-voudig clubkampioen. Mark wist echter toch nog een klein vaatje te vinden waaruit hij kon tappen en won die game, 9 punten op rij scorend, met 6 – 11. De 4e game ging geheel gelijk op, resulterend in het 1e matchpoint voor Jack bij een stand van 11-10, maar met een geluksbal pur sang kon Mark zijn vege lijf nog redden en pakte ook game nummer 4. In de vijfde game sprintte Jack wederom weg naar 4 – 0 en andermaal, als een elastiekje dat steeds maar terugveert, kwam Mark terug naar 4 – 4. Het missen van 5 backhands op rij bij deze stand werd Mark echter fataal en brak het elastiek, Jack hengelde dus voor de 19e keer het clubkampioenschap binnen. Volgend jaar, in twintig twintig, kan jack er twintig van maken. Die editie zal hoogstwaarschijnlijk in de gloednieuwe zaal worden gespeeld op de Hoogstraat.

Uiteindelijke rangschikking:

 1. Jack Brokmann
 2. Mark Cremers
 3. Daantje Lommen
 4. Rik Houx
 5. Joep van Leipsig
 6. Arne Reijntjes
 7. John Jelles
 8. Bas Nelissen
 9. Wim Rijks
 10. Jeffrey Ramakers
 11. Diego Frings
Alle prijswinnaars op de clubkampioenschappen van de senioren