Jack Brokmann en May Quadvlieg winnen Vriendschappelijk Toernooi 2016

Een aantal weken geleden stond alweer de 12e editie van het vriendschappelijke toernooi op het programma, vooral bekend als het ‘Tegelen Toernooi’, bij onze con-collega’s van andere verengingen in Limburg. De deelnemers, van clubs uit heel Limburg, verzamelden zich op 28 mei rond 11:00 in de kantine om er sportieve maar vooral gezellige dag van te maken, evenals de voorgaande 11 edities. Dit jaar hadden zich 28 kemphanen ingeschreven voor het toernooi en, zoals elk jaar, ook weer een aantal bijzondere deelnemers. Dit jaar viel die eer aan John Cardinaals en Fer Koopmans, die samen ook het koppel vormden. Beide heren hebben al een hele tijd niet meer gespeeld, maar, zo bleek gedurende de dag, ze zijn het nog niet verleerd.

De dag werd geopend door Ron Giesen, die ook dit jaar, met beperkte medewerking van Mark Cremers, het geheel heeft georganiseerd. De koppels, die eerder geloot waren, werden opgenoemd en de wedstrijden konden beginnen. De poules leverden een zeer spannende wedstrijden op die elke kant hadden kunnen opvallen. De uiteindelijke uitslag in elke poule had derhalve, met een beetje meer geluk aan de ene of andere zijde, ook anders kunnen uitvallen. De uitslagen in de poules, en de rest van het toernooi kun je in onderstaand overzicht volgen.

De uiteindelijke winnaars waren dus Jack Brokmann en May Quadvlieg en de organisatie besloot de prijs voor de rode lantaarn te overhandigen aan John en Fer, natuurlijk ook als aanmoedigingsprijs voor de jaren die komen.

De dag werd traditiegetrouw afgesloten met hamburgers en frikandellen onder het genot van een drankje, de champions league finale tussen de madrileense concurrenten en werd er natuurlijk een enorme dosis aan onzin verkocht door en aan iedereen. De perfecte afsluiting van een wederom geslaagd toernooi. Op naar editie nummer 13!