Heren 1 promoveert naar de 3e divisie

De voorjaarscompetitie staat voor het eerste team jaarlijks in het teken van het behalen van promotie naar de 3e divisie. Dit seizoen begon het team echter met een iets verzwakte opstelling aan de competitie, vanwege de blessure van Johan Peeters, die hem het hele seizoen aan de kant hield. De Technische Commissie had besloten om dit op te vangen door Mark Cremers aan het team toe te voegen, die, na een afwezigheid van meer dan 10 jaar, weer mocht uikomen voor het 1e team. Gerard van de Kerkhof, Ron Giesen en Philip Hulsmann, vaste krachten van het eerste, maakte de bezetting van het team compleet.

Het team beleefde een gemiddeld sterke competitie. De punten werden gepakt in de wedstrijden waar het moest en in andere (verloren) wedstrijden werd geknokt voor elk punt. Uiteindelijk leverde dit een 3e plek op in de eindrangschikking, een paar punten achter de nummers 1 en 2. De nummer 2, Falco, had voor aanvang van het seizoen al aangegeven niet te willen promoveren, dus was een 3e plek voldoende voor promotie.

Gerard en Ron speelden alle wedstrijden, Mark moest er twee laten schieten en die wedstrijden werden waargenomen door Philip. Gerard speelde een ijzersterke competitie en was met een percentage van 83% kopman. Ron en Mark schommelden rond de 50% met respectievelijk 53% en 47%. Al met al een puike prestatie resulterend in een verdiende promotie naar de 3e divisie.

Ook in het najaar zal Johan verstek laten gaan en zullen Gerard, Mark, Ron en Philip de traditie trachten te doorbreken zodat in het voorjaar niet weer geknokt hoeft te worden voor een plekje in de 3e divisie.