Goede resultaten in Den Haag

Jules op A-JRLT in Den Haag (foto: Theo Bense/NTTB-West)

Daantje op het A-JRLT in Den Haag (foto: Theo Bense/NTTB-West)

Sporthal Leidschenveen, A-JRLT Den Haag (foto: Theo Bense/NTTB-West)

Zondag 13 maart deden Jules Holtman en Daantje Lommen namens TTC mee aan het A-Jeugdranglijsttoernooi in Den Haag. Beide spelers boekten deze dag een aantal mooie overwinningen.

Door een puike winst op Philip Zovko was Jules na twee wedstrijden nog steeds in de race om plaats 3 t/m 12. Een goede klassering was dus al meteen verzekerd. Na verlies tegen Jonathan Claus en een redelijk gemakkelijke overwinning op Jip Weijers mocht hij in zijn laatste wedstrijd met Mads Oomen uitvechten wie 9e en 10e zou worden. Mads was deze keer in vier games net iets beter, waardoor Jules een mooie tiende plaats behaalde.

Anders dan het schema bij de jongens pupillen, werden bij de meisjes cadetten twee zeskampen gespeeld, gevolgd door kruiswedstrijden. Daantje was in haar poule als zesde geplaatst, maar wist door een knappe winst op Jessa Buijnink (11-6, 12-14, 11-8, 7-11, 5-11) de vijfde plaats te veroveren.

Na de poule won ze ook nog eens in drie games overtuigend van Janine Grootjans, waardoor ze mocht gaan strijden om de 7e en 8e plaats. In een zenuwslopende partij tegen Sanne Briefjes - die met haar korte noppen het spel van Daantje af en toe goed wist te ontregelen - moest Daantje uiteindelijk in vijf games het onderspit delven (11-8, 9-11, 4-11, 11-9, 11-6). De achtste plaats was niettemin een erg goed eindresultaat.

De volledige resultaten zijn hieronder te downloaden:

jongens pupillen

meisjes cadetten

Meer foto's zijn te vinden op de website van fotograaf Theo Bense (in opdracht van NTTB-West).